Ogi BFoto: Richard Royle

Ognjen Bogdanović aka Ogi B koji decenijama živi i radi u Londonu kao producent, house DJ i kompozitor, odlučio je da objavi elektro-pop album na maternjem jeziku.

Ogi B je počeo kao DJ u Londonu, da bi osigurao poziciju kao house i DJ rezident u Substation South u Brixtonu.

Njega su ratovi u Jugoslaviji početkom 1990-tih naveli da se preseli u London, gde se posvetio elektronskoj muzici.

U svom studiju u južnom Londonu, kao producent, iznedrio je i nekoliko solo izdanja house muzike.

Prokrčivši sebi put u svetu house muzike još sredinom devedesetih, Ogi B je na svojoj muzičkoj prekretnici poželeo da komponuje album, synth pop muzičke osnove, sa tekstovima na srpskom.

Njegov album sa 12 pesama pod nazivom “Ilegala” izlazi sutra, 21. oktobra, a sredinom september, objavljen je najavni singl „Dok putujem“.

Tim povodom, pitali smo Ognjena Bogdanovića šta čita, sluša i gleda ovih dana, evo i njegovih odgovora:

– Možda bi bilo interesantno odmah u startu primetiti da žene dominiraju ovim trima kategorijama; kad je u pitanju ono što slušam, sasvim tačan odgovor bi glasio „moj album“, ali samo zato što je vruć „ispod prese“ i što ništa nije bilo finalizovano do poslednjeg trenutka – kaže Ogi B.

ČITAM

Čitam – preciznije, iščitavam – najnoviju knjigu Dubravke Stojanović, „Prošlost dolazi“, elegantno napisano delo koje volim da uzimam u malim zalogajima i s vremena na vreme, zavisno od raspoloženja.

SLUŠAM

Jedna dama se nameće kao konstanta u poslednjih godinu dana, a reč je o Alison Goldfrap i njenom solo debi albumu, „The Love Invention“, prepunom divne, prefinjene pop muzike za odrasle koji još uvek vole da đuskaju – ili se bar gibaju u ritmu.

GLEDAM

Treća dama je – naravno – Fibi Voler-Bridž, jedna od najduhovitijih žena na planeti čiju najbolju autorsku legitimaciju čini serija „Fleabag“ (Vreća buva). Dve sezone najbritkijeg humora i najsurovije introspekcije koje iz čistog zadovoljstva volim da pogledam bar jednom u dva meseca, iako ih uglavnom znam napamet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari