Poznat datum održavanja 57. Gitarijade u Zaječaru: Osim datuma ništa nije poznato 1Foto: Glas Zaječara

Ovogodišnja 57. Gitarijada u Zaječaru biće održana od 29. do 31. avgusta. Osim datuma ništa drugo nije saopšteno.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Gitarijade, objavljen je datum 57. Gitarijade u Zaječaru. Datum je je od 29. do 31. avgusta, u terminu koji je nekada bio rezervisan za ovu manifestaciju.

Drugi detalji u vezi sa manifestacijom nisu navedeni.

Podsećamo, po oceni stručnog žirija titula pobednika 56. Gitarijade u Zaječaru, pripala je bendu „Čarna“ iz Banja Luke. Prema oceni publike „Promonael“ najbolji je demo bend, dok je nagrada za najbolji vokal, koja nosi ime po osnivaču Gitarijade, Momčilu Moši Radenkoviću, pripala Marku Kelečeviču, iz benda MK & Saso Mange iz Banja Luke.

Šta nas očekuje za 57. Gitarijadu, a šta je bilo prošle godine?

Gitarijada u Zaječaru, koja je po 56. put održana na Kraljevici, trajala je od 24. do 26. avgusta, a u revijalnom delu između ostalih, nastupili su Generacija 5, Deca loših muzičara, YU grupa, Divlje jagode, Osvajači i Nele Karajlić.

Cеna trodnevne ulaznicе za najstariju rok manifestaciju na ovim prostorima bila je 1.200 dinara. Zaječarci su  bili podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu, pošto je praksa sa prodajom ulaznica obnovljena od prošle godine.

Poznat datum održavanja 57. Gitarijade u Zaječaru: Osim datuma ništa nije poznato 2

Na sajtu Gitarijade, još početkom aprila objavljen je Javni poziv za suorganizatora ove manifestacije na period od pet godina, tako da će od ovogodišnjeg izdanja, pored Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“, zaječarski festival imati još jednog organizatora.

Ko je suorganizator, još uvek se ne zna.

Tako da je gradonačelnik pre par godina zbog korana virusa najavljivao Gitarijadu “na tajnoj lokaciji”, a sada je izgleda “tajna” ko je suorganizator.

Poznat datum održavanja 57. Gitarijade u Zaječaru: Osim datuma ništa nije poznato 3
Ranija Gitarijada Foto: Glas Zaječara (arhiva)

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari