dunav film festFoto: Promo

Sedmo izdanje međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Praznik filma koji već sedmu godinu stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica premijerno će prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije.

Publika će pod vedrim nebom moći da uživa u preko trideset ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu.

I sedmo izdanje obeležiće zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku.

Saradnja sa Telekomom Srbija biće nastavljena i ove godine, a publika će imati priliku da premijerno pogleda prve dve epizode serije koja će uskoro biti emitovana na televiziji.

Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, a nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji dodeljuje stručni žiri sastavljen od renomiranih filmskih profesionalaca.

Glavna lokacija festivala je Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Sve dodatne informacije o programu biće uskoro dostupne na sajtu: dunavfilmfest.rs.

Ne propustite priliku da uživate u magiji filma na obali Dunava ovog avgusta!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari