„78 dana“ Emilije Gašić na Dunav Film Festu u Smederevu 1foto Promo (4)

Film „78 dana“ rediteljke Emilije Gašić biće prikazan u okviru takmičarskog programa sedmog izdanja Dunav Film Festa, koji će se održati od 20. do 25. avgusta u Smederevu

Film „78 dana“ rediteljke Emilije Gašić biće prikazan u okviru takmičarskog programa sedmog izdanja Dunav Film Festa, koji će se održati od 20. do 25. avgusta u Smederevu.

Projekcija filma zakazana je za četvrtak, 22. avgust u 20 časova nakon koje će se publici pokloniti deo ekipe filma.

Radnja filma dešava se u martu 1999. u malom mestu u Srbiji. Nakon očevog odlaska u vojsku, sestre Sonja (17) i Dragana (15) započinju video dnevnik. Dani prolaze dok snimaju mirnu prirodu oko sebe, drhtavo noćno nebo tokom vazdušnih napada i zadirkivanje svoje sedmogodišnje sestre Tijane. Stvari se menjaju kada misteriozni dečak i njegova stidljiva, mlađa sestra stignu iz Beograda i usele se u komšijsku kuću. Uskoro, nova prijateljstva, prvi poljupci i prva razočaranja zamenjuju strah od bombi.

Uloge u filmu tumače Viktorija Vasiljević, Milica Gicić, Tamara Gajović, Pavle Čemerikić, Maša Ćirović, Jelena Đokić, Goran Bogdan

Trejler:

Na ovogodišnjem Dunav Film Festu biće prikazana ostvarenja sa prestižnih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki.

Za najbolji film u takmičarskoj selekciji biće dodeljena nagrada Dunavska lađa.

Filmovi će se prikazivati na lokacijama: Mali grad Smederevske tvrđave, Dunavski park, Plato kod Кarađorđevog duda i Centar za kulturu Smederevo.

Program festivala  uskoro će biti  dostupan na sajtu dunavfilmfest.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari