Adam Sendler dobio nagradu „Mark Tven" za američki humor 1Foto: Paul Morigi / Getty images / Profimedia

Glumac i komičar Adam Sendler dobio je nagradu „Mark Tven“ za američki humor, a tokom sinoćne dodele u Vašingtonu, okupile su se mnoge njegove kolege i prijatelji.

Među njima našli su se Dru Berimur, Konan O’Brajen, Kris Rok, Dženifer Aniston, Stiv Bušemi, Dejna Karvi i Luiz Guzman, koji su ga pohvalili, ali i ispričali nekoliko šala na njegov račun.

Dugogodišnji saradnik na scenariju i produkciji Tim Herlihi rekao je da su njih dvojica odgovorna za „31 film koji svi zajedno imaju ukupnu ocenu 59 na sajtu Rotten Tomatoes“.

Stiv Bušemi, koji je glumio u nekoliko filmova sa Sendlerom, rekao je: „On svoju komediju shvata veoma ozbiljno. Vrištim od smeha na sve što radim sa njim“.

Džud Apatou, koji je bio Sendlerov cimer u Los Anđelesu, izjavio je: „Čim ste ga videli, znali ste da će biti zvezda. A znao je i on“. Potom je pustio snimak na kome Sendler zove jednu radnju i šali se isprobavanjem različitih glasova.

Adam Sendler je prvi put privukao pažnju učestvovanjem u emisiji Saturday Night Live, a nakon što je otpušten posle pet godine, započeo je veoma uspešnu filmsku karijeru.

Iako njegovi filmovi uglavnom ne dobijaju puno pohvala od kritičara, ipak su zaradili više od 3 milijarde dolara širom sveta, a najveći hitovi su Happy Gilmore, The Wedding Singer i You Don’t Mess with the Zohan.

Poznat je po komičnom stilu u kome prenaglašeno glumi likove koji ne žele da odrastu, ali bio je odličan i u dramskim ulogama u ostvarenjima Punch Drunk Love i Uncut Gems.

Ostali komičari koji su dobili ovu nagradu su Ričard Prajor, Vupi Goldberg, Bob Njuhart, Kerol Barnet, Dejv Šapel i Bil Kozbi, čija nagrada je povučena nakon optužbi za seksualno nasilje.

Izvor: AP News

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari