Advokat Gajić: Antonijević tužio Zafranovića, ročište zakazano za 30. jun

Ostavite komentar


  1. Ako se ovaj film uporedi sa „Okupacijom u 26 slika“ ništa ne u prilog „Dari iz Jasenovca“ po snazi prikazanog zla.
    A to da kopiraju sve, govori i to da su kopirali i štrajk glađu@ Pa ko preživi.

    1. Kako vulinu napreduje karijera suska da ce on biti postavljen da rezira novi film cim diplomira za 3 nedelje

  2. Zafranovic ce odraditi puno bolji film, sada ce izvuci pouku iz ovog, sta sve ne valja, i to doraditi, a da ni ne podseca na ovaj.

    1. Ljubazni Haralampije samo da znaš Ivo Andrić je Hrvat rođen u Dolcu BiH od oca Ante i mame Katarine Andrić, a Emir Kusturica je rođen u Sarajevu otac Murat mati Senka.

      1. Dobro bi bilo da i Zafranovic snimi film o Jasenovcu. Ima mnogo tema iz Jadenovca koje moze vise reditelja da snimi. Koliko ja znam Natasa Drakulic je pisalacscenario a ne Antonijevic. Nema razloga da se bilo ko ljuti , damo neka se snimaju filmovi o ustaskim zlocinima.

  3. Godinama „pokušava“ da snimi film o stradanju u hrvatskom fašističkom logoru smrti, Jasenovcu!? I eto ne uspeva, al’ se „trudi i trudi i pokušava“ i dalje… Ma, dajte, bre, dokle više njihovih opsena i zamagljivanja izvršenog genocida nad Srbima!

    1. E, to „nad Srbima“ je u centru ove kradje umjetnickog djela. A Srbi su poznati po tome. Koliko je samo djela i umjetnika iz Bosne koje su „posvojili/prisvojili.
      Da su to drugi njima napravili bio bi to takodje genocid (makar kulturni).

    2. Ako se ovo dokaže, to je samo još jedna sramota ovog režima čiji je ovo projekat. Čudi me da se poznati glumci nisu raspitali o tom scenariju.

    3. @Ajde da se ne lažemo više: taj Zafranović se obraćao i tri puta je odbijan na konkursima Filmskog centra Srbije. Ako je neko zamagljivao zločin, onda smo se na ovaj način i mi (neko u Srbiji) tome pridružili, naravno gledano u ravni proizvodnje filma. Posebnu senku sada bacaju vesti o Vučićevom uticaju u snimanju filma.

    4. Čovek je do sada snimio više filmova o Jasenovcu. Za ovaj scenario su mu bila potrebna ozbiljnija sredstva. Hrvatska iz svojih razloga nije htela da mu dodeli, a naši nisu hteli da finansiraju projekat hrvatskog umetnika da bi ispali „patriote“. Zato su napravili svoju verziju i to snimili…

  4. Moderator nije pustio moj komentar na tekst Biljene Srbljanović. Da li smeta što sam napisao da je Lordan svojevremeno od grada Sombora uzeo pare za kratki film o Jasenovcu joji nikad nije snimio.

  5. Zafranovic 36 godina ima nameru da snimi taj filma a jos nije poceo ni da skuplja novac fa ga zapocne. Duga, vas duga priprema…

    1. Kako je glupo komentarisati takvog reditelja, a tekst ne procitati! Odvratno.

    2. Ali vidi vraga, nashao se Antonijevic koji je imao u rikama od ranije, scenario Zafranovica, i vidi vraga, nastade film ko da ga je Kubrick rezirao. To sto su ga otjerali sa takmicenja za Oskar nema veze. Dobice on nagradu Tri cara koja ce se tek ustanoviti. Tako.

  6. Da nam Cipuljanac nije Vodja, svako pametan iz Srbije bi angazovao Zafranovica da napravi film o Jasenovcu, umesto poluanonimnog rezimskog filmadzije, iz najmanje tri razloga:
    Prvo, Zafranovic je barem 4 puta talentovaniji reziser od Antonijevica. Drugo, Zafranovic je Hrvat, sto bi Hrvatskoj bio i politicki i moralni, i umetnicki ‘prst u oko’! Trece, Lordan Zafranovic je nepristrasan reziser sa izuzetno visokom, i umetnickom i licnom etikom i integritetom. Ko je gledao njegovu ‘Okupaciju u 26 slika’, zna o cemu se ovde govori.

    1. Zafranovic je pravi umetnik, fantasticni reziser, komentar Vam je 100% ubo u istinu i pravo stanje

    2. Ljudi zaista ne znaju kakva je veličina Lordan Zafranović. On je u filmu ono što je Krleža u književnosti.
      Nažalost, uvek će biti onih koji će pitati šta će nama Krleža i Lordan kad imamo Andrića i Kustu, ali najveća književna dela, kao ni umetnički filmovi nisu ni pisani za one koji ih ne razumeju, koji čak ni ne čitaju, a vole da o svemu iskažu mišljenje iako nisu preskočili svoj plot.

      1. Iščitavam Krležu godinama i bio je Jugoslaven dok ga Tito nije preuzeo. Glasam za Zafranovića.

  7. Da li je moguće da mi samo tražimo razloga da se delimo i svađamo? Da li mi možemo po bilo kom pitanju da se ujedinimo i delujemo kao jedinsteven narod bez obzira ne politiku, religiju ili sitne lične interese?

  8. Ova prica sa Zafranovicem i dobro osmisljen projekat kradje scenarija a zatim proglasavanjem istoga kao originalnog podsijeca ma na jos jedan slucaj vezan za drugi svetski rat za spomenik Ljubu Cupicu.Naime novinar Mihailo Radojicic Sok po unapred osmisljenom scenarijuje revare i kradje autorstva snimio interviju sa autorom spomenika ..Pokupivsi informacije o spomeniku zastitio ih je je kao autorski projekat po kome je spomenik radjen
    Te koristeci se kombinacijom pritisaka u ime narucioca spomenika i manipulacijom svojim neznalackom i ne strucnja korekcijama koje je nametao autour unistio spomenik..Dakle nikada pravim autori spomenika nije presao autorski rad i vidi skice sto je pravilo po kome bi skica bila izvedena.a Radojicic zaista bio autor spomenika.

  9. Окупација у 26 слика, Крв и пепео Јасеновца, Вечерња звона, Пад Италије… Миирноооо! Остав!

  10. Ljudi,nemojte se svadjati,radite filmove.Ta stradanja su bila toliko uzasna sa da nije vazno ako scenariji lice.Ne prepucavajte se,nece vam to dobro doneti.Ne zaboravite,bez tih zrtava ne bi bilo ni vasih dela!!!!!

  11. Lordan Zafranović je jedan od najvećih režisera na prostorima bivše Jugoslavije. Brojne nagrade i priznanja samo potkrepljuju ovu činjenicu. Potpuno je neverovatno kojom brzinom je tandem Antonijević-Drakulić „napisao“, sakupio novac i realizovao svoj film, pored svih svojih bavlhenja ostalim serijama koje pišu i snimaju! Očigledno je da je Antonijević koristeći poziciju člana komisije FCS koja je odbila Zafranovićevu „Djecu Kozate“ iskoristio priliku i nagovorio svoju saradnicu Natašu Drakuluć da urade plagijat Diklićevog scenarija. Uži krugovi znaju kakav je po karakteru Antonijević i na šta je sve spreman. Javnist je zaboravila da je sa snimanja serije Balkan Ekspres Antonijević uhapšen i odveden u pratnji policije zbog nekih nezakonitih radnji. Sada je povezan sa vrhom vlasti i „pravim“ igračima, tako i kad bi na neki filmski konkurs doneo telefonski imenik sigurno bi dobio sredstva da ga ekranizuje! Pravda za Lordana i Djecu Kozare!

  12. A zar nije čudno to da nije Zafranović podneo tužbu zbog navodnog plagiranja već tužbu podnosi Antonijević? Osim toga projekat Dare iz Jasenovca je završen još 2018.godine kada su mu i odobrena sredstva a ne naprečac kako neki komentarišu. Antonijević ulazi u sastav žirija tek 2019. koje godine projekat Zafranović biva odbijen. Iskreno mi je žao zbog Zafranovića jer ga izuzetno cenim i volim ali mislim da je iz nekog samo njemu znanog razloga sa svojim olakotnim optužbama napravio nepotrebnu brljotinu.

  13. Obično valja sačekati epilog ali bi u ovom slučaju smeo da se kladim na neviđeno. Kad naša vlast umeša prste u nešto, ne ide nekako bez neke afere, bruke i sramote.

  14. Mali doprinos u sagledavanju važnosti ovog filma koji je snimljen i svih budućih filmova , koji će, nadam se, biti snimljeni :

    Pogledajte na YouTube : Kvadratura kruga – Dubina zločina ( 1, 2 i 3)…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.