Kratki eksperimentalni film „Sky Lines“ autorke Nadin Pulen u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture Studentski grad biće prikazan u okviru kratkometražnog takmičarskog programa 64. Berlinala danas u 16 sati u prostoru CINEMAXX 5, i u repriznim terminima sutra u 5.45 u COLOSSEUM 1 i 14. februara u 22 sata u CINEMAXX 3.

 Producent filma Milan Milosavljević i autorka filma Nadin Pulen biće prisutni na projekcijama. „Sky Lines“ je formalistički film o prostoru, vremenu i percepciji, koji pomoću ponavljanja i ekstremnog dizajna zvuka evocira strah od ništavila, kraja svih stvari.

Film Nadin Pulen se našao na listi značajnih ostvarenja Festivala ALTERNATIVE FILM/VIDEO i na taj način dobila je priliku da, kroz rezidencijalni program, realizuje novi film u produkciji AFC DKSG, organizatora festivala, koji se našao u glavnoj selekciji ovogodišnjeg Berlinala.

Prošle godine u glavnom takmičarskom programu kratkometražnih filmova Berlinala bio je uvršten dokumentarni film Ivane Todorović „Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka“ takođe u produkciji AFC DKSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari