Netfliks akcioni filmFoto: Millennium Films - Campbell Grobman Films - Media Capital Technologies - Nu Boyana Film Studios / Christophel Collection / Profimedia

Četvrti deo akcione franšize „Plaćenici“ (Expendables) iz 2023. godine, reditelja Skota Voa, nedavno je stigao na Netfliks i postao jedan od najgledanijih filmova.

Četvrti nastavak poznate franšize, u kome igraju Džejson Stejtam, Silvester Stalone, Dolf Lundgren, Rendi Kotur, 50 Cent i Megan Foks, pojavio se u bioskopima devet godina nakon poslednjeg dela koji se svedio mnogim fanovima akcionih filmova.

Radnja trećeg nastavka franšize prati Barnija Rosa (Stalone) i njegov tim koji kreće u misiju kako bi zaustavio opasnog trgovca oružjem i njegovu terorističku organizaciju koja poseduje nuklearno oružje. Naoružani svim oružjem koje im je dostupno, Plaćenici postaju poslednja svetska linija obrane i tim koji drugi zovu onda kada druge opcije ne postoje.

Iako su neki gledaoci film opisali kao dobru akciju za opuštanje, to nije slučaj s kritičarima koji su mu dali loše recenzije. „Plaćenici 4“ na sajtu „Rotten Tomatoes“ imaju samo 13% pozitivnih ocena od strane kritičara, čime je ovaj akcioni film postao najlošije ocenjen u ovoj franšizi. Kod publike je ostvario puno bolje rezultate, čak 70%, iako su mnogi u komentarima istakli kako su im prethodni nastavci bili puno bolji, prenosi Index.

„Ovo je bio jako zabavan akcioni film. Džejson Stejtam je bio odličan u svojoj ulozi, kao i obično. Jedino mi se nije svidela Megan Foks, totalno su promašili s njom“, „Megan Foks nema šta da radi u ovoj franšizi, sve su s njom pokvarili“, „Ne očekujem od ovog filma da bude najbolji na svetu, ali je bio zabavan za gledanje“, „Bio je dobar, ali daleko najlošiji u celoj franšizi“, neki su od komentara publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari