Al PaćinoFoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Al Paćino, 84-godišnji glumac koji se proslavio ulogama u „Kumu“, „Serpiku“, „Pasjem popodnevu“ i drugim klasicima, otkrio je nedavno za koji film je mislio da će mu doneti Oskara.

Kako piše Dedlajn, poznati glumac trenutno promoviše svoje memoare pod nazivom „Sonny Boy“, a juče je gostovao u Bi-Bi-Sijevoj radio emisiji „Today“, tokom koje je rekao da je njegova gluma u filmu „Lice s ožiljkom“ (Scarface) podcenjena.

„Lice s ožiljkom“ je krimi film reditelja Brajana de Palme po scenariju Olivera Stouna iz 1983. godine. Reč je o rimejku istoimenog filma iz 1930-ih, koji je adaptacija romana inspirisanog životnom pričom Ala Kaponea.

Al Paćino je u filmu tumačio siromašnog kubanskog imigranta koji se doselio u Floridu i tamo postao moćan kriminalac nakon što je preuzeo kontrolu nad trgovanjem drogom.

Uz Paćina, glumačku postavu filma sačinjavali su Stiven Bauer, Mišel Fajver, Meri Elizabet Mas Elizabeth Mastrantonio, Robert Lođia, Mírijam Kolon i F. Marej Ejbraham.

Iako je film ostavio neizbrisiv tragu popularnoj kulturi i postao inspiracija mnogim budućim režiserima, Američka  akademija filmskih umetnosti i nauke nije mu dodelila nijednu nominaciju za Oskara, što je posebno razočaralo Paćina jer je bio veoma ponosan na svoju glumu.

„Bio bih srećan da sam dobio samo nominaciju za taj film“, izjavio je poznati glumac za Bi-Bi-Si.

Al Paćino je svog prvog i jedinog Oskara dobio tek deceniju kasnije, nakon što se pojavio u drami „Miris žene“. Legendarni glumac 2004. godine ušao je i u retki klub glumaca koji imaju „trostruku krunu glume“, što znači da su osvojili Oskara, Emija i Tonija.

Holivudski velikan trenutno radi na filmu „Lear Rex“ režisera Bernarda Rouza. U pitanju je adaptacija Šekspirovog „Kralja Lira“ u kojoj glume Džesika Čestejn, Arijana Debouz, Rejčel Brosnan, Lakit Stenfild i Piter Dinklidž, piše Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari