aleksej sokolovFoto: Evgenij Šendjapin

Uprkos izuzetno visokim temperaturama, poštovaoci savremenog klavirskog izraza, okupili su se prošlog petka u prijatnom ambijentu Galerije Štab, na premijernom predstavljanju projekta i istoimenog debitantskog albuma „Piano Solely“ talentovanog kompozitora i pijaniste Alekseja Sokolova.

“Hvala vam što ste došli na prezentaciju mog projekta neoklasične muzike i debitantskog albuma pod istim nazivom „Piano Solely“ – rekao je Aleksej Sokolov pre početka nastupa i dodao da se na albumu nalazi šest solo kompozicija samo za klavir i da je ovo njegovo prvo predstavljanje u Beogradu.

„Jako mi je važno da ovaj prvi nastup u Beogradu bude poseban, stoga sam odlučio da vam pružim više od klavira“, rekao je Aleksej predstavljajući goste, Gudački kvartet Meraki i Kamila Egeleva na klavinovi, sa kojima je pored svojih izveo i kompoziciju „Mad Rush“ njegovog omiljenog kompozitora Filipa Glasa.

Pijanista Aleksej Sokolov predstavio debitantski album „Piano Solely" 1
Foto: Evgenij Šendjapin

Umetnik se potrudio da za svoj prvi nastup u Beogradu pruži audio-vizuelni doživljaj, te je uz podršku scenografkinje Alise Solovieve i vizuelnog umetnika Aleksandra Ljapunova prisutnima priredio nesvakidašnje iskustvo u specijalno kreativno osmišljenoj scenografiji u Galeriji Štab, udahnuvši jedan kosmopolitski štimung na koji je publika sjajno odreagovala.

Ovaj nadareni muzičar koji je od skora i građanin Beograda, diplomac je Ruske muzičke akademije Gnesin iz Moskve i Muzičkog koledža Berkli u Bostona.

Album ima šest solo kompozicija za klavir kojima se prožima vrhunska melodija, toplina, tuga, prkos, melanholija, uskovitlani arpeđo, kohezivna i zadivljujuća, muzika koja izražava emocija na način na koji reči često ne mogu.

Album je objavljen u maju ove godine u saradnji sa američkom izdavačkom kućom ONErpm, a na sledećim digitalnim platformama koje se nalaze na linku Piano Solely možete poslušati kompozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari