Alenu Delonu neće biti ispunjena želja 1Foto Pascal le segretain/ Getty images

Ikona francuskog filma Alen Delon je, pre smrti, sugerisao kako želi da njegov voljeni ovčar Lubo bude sahranjen sa njim, ali će – na olakšanje ljubitelja životinja širom Francuske – Delonovom ljubimcu biti dozvoljeno da preživi, javlja AP.

Alen Delon, glumac svetskog ugleda i slave, preminuo je u prošle nedelje u 88. godini i biće sahranjen danas na svom porodičnom imanju u Dušiju, južno od Pariza.

Citiran je u intervjuu za Pari Mač 2018. da želi da Lubo, belgijski Malinoa, kojeg je usvojio 2014, bude sahranjen sa njim.

„Imao sam 50 pasa u životu, ali imam poseban odnos sa ovim“, rekao je on za pariski magazin.

„Ako umrem pre njega, zamoliću veterinara da odemo zajedno“, rekao je Delon, objasnivši kako ne bi violo da njegv ljubimac premina od patnje na njegovom grobu.

Nakon Delonove smrti, aktivisti za prava životinja i zabrinuti građani podigli su uzbunu zbog moguće Luboove sudbine.

Zvaničnik Fondacije Brižit Bardo – istaknute grupe za prava životinja koju je osnovala čuvena francuska filmska zvezda, koja je bila bliska sa Delonom – rekao je da je kontaktirao Delonovu porodicu nakon što su članovi Fondacije izrazili zabrinutost.

„Rekli su da pitanje nije ni postavljeno i da će psa pustiti da živi. Rekli su da ima dom u Dučiju i da će tamo živeti“, rekao je anonimni zvaničnik Fondacije, navodeći da je Delon bio dugogodišnji „prijatelj fondacije“ i da je pomogao u prikupljanju novca za njene ciljeve.

Delonova porodica nije javno komentarisala slučaj, a Francusko društvo za zaštitu životinja pozdravilo je odluku porodice, navodi AP. (kraj) vip
15:55

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari