Paulo KoeljoFoto: Petr Hloušek / Borgis / Profimedia

Produkcijska kuća „Legendary Entertainment“ otkupila prava na roman „Alhemičar“, svjetski bestseler brazilskog pisca Paula Koelja, prenosi Varajeti. Roman „Alhemičar“ objavljen he 1988. godine i on je proveo čak 315 nedelja na Njujork tajmsovoj listi bestselera, navodi Index.

„Alhemičar“ je knjiga o mladiću Santijagu, koji iz Andaluzije putuje ka Egiptu jer je sanjao da će tamo pronaći blago. Ceo roman je alegorija koja nam govori da bi trebalo da slušamo svoje srce i sledimo svoje snove.

Uz „Legendary Entertainment“, na filmskoj adaptaciji će raditi i kuće „TriStar Pictures“ i „Palmstar“. Scenario će pisati Džek Torn, kojeg najbolje znamo po radu na Netfliksovim filmovima o Enoli Holmes, kao i serijama „Njegova mračna tkanja“ i na serijama „Njegova mračna tkanja“ i „Nacionalno blago“. Torn je dosad osvojio nagrade Olivije, Toni i BAFTA.

Iako je „Alhemičar“ svetski bestseler, koji je preveden na čak 70 jezika, on dosad nije imao nijednu filmsku adaptaciju, jer su svi pokušaji adaptiranja dela napušteni tokom produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari