Pedro Almodovarfoto EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Jubilarni 30. Festival autorskog filma svečano će biti otvoren u petak, 22. novembra u 19 časova u Velikoj sali mts Dvorane projekcijom novog filma  Pedra Almodovara  „Susedna soba“ ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji.

Najnoviji film Pedra Almodovara izazvao je veliku pažnju kritike i publike, posebno jer je ovo njegov prvi dugometražni film snimljen u potpunosti na engleskom jeziku. Film istražuje duboke veze prijateljstva, fokusirajući se na odnos između dve žene, koje tumače Džulijan Mur i Tilda Svinton. „Susedna soba“ je priča o prijateljstvu, ali i o teškim odlukama.

Pedro Almodovar je povodom novog ostvarenja rekao:

„U mojim filmovima se mnogo priča. Među svim narativnim elementima (svi su važni i u sve sam potpuno uključen), glumci su ti koji pričaju priču. U ovom filmu Tilda Svinton i Džulijan Mur nose težinu celog filma na svojim ramenima, i to spektakularno. Imao sam sreće da su obe odigrale pravu glumačku majstoriju. Tokom snimanja, u nekim trenucima, i ekipa i ja smo bili na ivici suza dok smo ih gledali. Bilo je to veoma emotivno snimanje, i na neki način, osećam se blagosloveno što sam bio deo njega“.

Uloge u filmu tumače: Tilda Svinton, Džulijen Mur, Džon Turturo, Alesandro Nivola, Huan Dijego Boto, Raul Arevalo, Viktorija Luengo, Aleks Heg Andersen, Ester Mekgregor, Alvize Rigo, Melina Metjus.

Almodovar otvara 30. jubilarni FAF filmom koji je osvojio Zlatnog lava 1
Foto: 30. FAF Promo

Festival autorskog filma (22-29.11) i ove godine donosi najnovija ostvarenja autorskog filma, jedinstvene filmske priče, originalna i relevantna autorska dela evropske i svetske kinematografije.

Ulaznice za svečano otvaranje 30. FAF-a mogu se kupiti od utorka, 8. oktobra na blagajni mts Dvorane, kao i preko sajta mtsdvorana.rs.
Više o festivalu i ovogodišnjem programu uskoro na: https://faf.rs/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari