„Američki psiho“ dobija rimejk: Luka Gvadanjino režira film, a jedan popularni glumac je izrazio želju da se nađe u glavnoj ulozi

    Ostavite komentar


    Kultura

    INTERVJU Srdan Golubović: Politički kontrolisana umetnost i kultura postaju provincijska zabava 4

    INTERVJU Srdan Golubović: Politički kontrolisana umetnost i kultura postaju provincijska zabava

    Očigledno je da vlast nema dovoljno senzibilnosti da čuje bilo kakvu drugu misao, i da suštinski ne razume da ono što govorimo kritikujući neke njene poteze i situaciju u društvu u stvari jeste duboki patriotizam. Ona se vodi samo svojim interesima, i mislim da će ta vrsta političkog jednoumlja potpuno da savlada i nadvlada kulturnu scenu. A mora da postoji neki mali ventil, ja se samo plašim da se kod nas ne dogodi da se taj ventil potpuno zatvori, i da kompletna umetnička i kulturna scena ne postanu "strogo kontrolisani vozovi" - kaže za Danas reditelj Srdan Golubović.

    Naslovna strana

    Naslovna strana za 22. oktobar 2024.
    Galerija

    Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

    Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

    Minja Miletić, TV novinarka

    Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.