Ammar MešićAmmar Mešić, foto: Miša Obradović

Glumac Ammar Mešić poželeo je nesvakidašnju rođendansku želju, on je od svojih pratilaca na Instagramu zatražio da izađu na izbore.

Ammar Mešić je uz rođendansku fotografiju iz Beča napisao: „Parola snađi se, 32. rođendan. Ne morate mi poklone kupovati, neka mi poklon bude vaš izlazak na izbore 17.12.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ammar Mešić (@ammarsadvam)

Ovo nije prvi put da Mešić poziva građane da iskoriste svoje pravo glasa, on je nedavno, napadnut od strane režimskih tabloida umesto pravdanja odabrao da ljude pozove na izbore. Zbog svoje podrške protestima Srbija protiv nasilja i kritike vlasti, glumac je izgubio ulogu u seriji „Igra sudbine“.

– Želim da pozovem ljude da izađu na glasanje, da vratimo veru u život, u narod i vratimo onu energiju koju smo imali kada je 100.000 ljudi izašlo na protest. Da tu gromoglasnu tišinu koja je parala ulicama Beograda, 17. decembra pretvorimo u gromoglasni aplauz pobede, u nadi da ćemo konačno početi da sazrevamo kao društvo – kazao je Mešić u intervjuu za Danas, tom prilikom.

Tada smo ga upitali i zašto je bitno da poziva ljude na izbore, a on je odgovorio da je društveno odgovorno da probudimo mlade apstitnente da izađu na glasanje.

– Dakle, ja ne pozivam da se glasa za određenju partiju ili stranku, niti bih to ikada radio. Pozivam da se mladi probude i shvate da njihov glas jeste važan i da oni moraju da se pitaju u svojoj zemlji o tome u kakvoj državi žele da odrastaju. I baviću se upravo time da pozivam mlade ljude, apstinente, da izađu na glasanje – istakao je glumac u intervjuu za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari