Anđelina DžoliAnđelina Džoli, foto: Shutterstock

Film Maria, sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi, u režiji Pabla Larajna, dočekan je ovacijama koje su trajale 10 minuta nakon svetske premijere na Venecijanskom filmskom festivalu u četvrtak uveče.

Anđelina Džoli bila je sinoć zvezda Venecije.

Biografski film o legendarnom operskoj pevačici Mariji Kalas, koji je prikazan u takmičarskoj selekciji festivala, je priča o ženi koja je svoje glasovne sposobnosti i život žrtvovala radeći ono što je volela.
Radnja filma smeštena je pred kraj njenog života.

Ekipa filma je pre premijere prisustvovala konferenciji za novinare, tokom koje je Larajn izjavio da je Kalas bila „najveći glas u istoriji koja je imala veoma lep, ali težak život.“ Dodao je, „Naravno, ovaj film ne bi postojao bez Anđeline.“

Džoli, koja je rekla da nikada ranije nije pevala u javnosti pre filma Maria, pripremala se sedam meseci i bila je „strašno nervozna.“
Kada je upitana kako se povezuje sa prelepim, ali tragičnim putem Marije Kalas, DŽoli je odgovorila:
„Mislim da je način na koji sam se povezala s njom verovatno bio deo nje koji je izuzetno nežan i koji nije imao prostora u svetu da bude onoliko nežan koliko je ona zaista bila, koliko je bila emotivno otvorena… Delim njenu ranjivost više od svega.“

@varietymagazine Angelina Jolie gets emotional during the eight-minute standing ovation for #Maria. #Venice2024 ♬ original sound – Variety

Ovo je treći portret poznate žene kroz Larajnovu prizmu, nakon filmova Džeki iz 2016. godine i Spenser iz 2021. godine, oba prikazana u Veneciji.

Tokom konferencije za novinare u Veneciji, Žoli je upitana kako se oseća u vezi sa mogućim Oskarom za ovu ulogu, na šta je glumica odgovorila da je najveća nagrada za nju momenat reakcije obožavalaca opere i Marije Kalas, to će biti najveća potvrda da je dobro obavila posao.
„Volela bih da oni koji su je znali, koji su bili Marijini obožavaoci, budu zadovoljni, da ih ne razočaram već da im u srcu bude drago što smo na pravi način odali počast takvoj ženi. Za one koji nisu upoznati s njenim likom i delom, volela bih da ovaj film bude prozor u taj neverovatan svet opere i operskih pevača“, rekla je Džoli.

Priznala je i da je njen muzički ukus ceo život bio usmeren ka rok i pank muzici, ali da, što je starija, sve više otkriva klasiku.

„I dalje ću prvo pustiti Kleš, ali, kada s godinama proživite mnogo toga, kada osetite najveću bol i najveću ljubav, shvatite da klasika i opera imaju taj zvuk koji može dopreti do duše svakog od nas i da na najtačniji način prenesu bol i ljubav tom silinom“, dodala je glumica.

Netflix je stekao prava na film Maria, ali datum izlaska još uvek nije objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari