Ansambl vranjskog pozorišta od večeras na gostovanju u Sarajevu 1Foto: V. Ristić

Glumci Pozorišta „Bora Stanković“ sutra u podne će izvesti lutkarsku predstavu “ Nerođena devojka“ u režiji gosta iz Sofije Darka Kovačovskog u zvaničnoj konkurenciji Osmog po redu Festivala dečje umetnosti (FDU).

-Sa velikim zadovoljstvom i izazovom, prihvatili smo gostovanje na ovom regionalnom prestižnom festivalu na kojem vranjansko pozorište po prvi put učestvuje sa jednom lutkarskom predstavom – bajkom i s nestrpljenjem očekujemo naš nastup – izjavio je po dolasku u Sarajevo, za portal Danasa Bojan Jovanović, umetnički direktor vranjskog pozorišta.

Ovo je prva lutkarska predstava na dečjoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“ koju je režirao Darko Kovačkovski, reditelj iz Sofije, koji je i autor lutaka i dramaturške obrade teksta.

Predstava „Nerođena devojka“ na dečjoj sceni vranjskog pozorišta izvedena je premijerno u decembru ove godine i izazvala je izuzetno pozitivne reakcije kod ovdašnje publike.

Ovog meseca ova lutka predstava gostovaće i u Kosovskom pomoravlju, odamh nakon povratka ansambla sa nastupa u Sarajevu, gde se Pozorište „Bora Stanković“ po prvi put predstavlja u svojoj istoriji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari