Ante Tomić: Države nastale posle raspada Jugoslavije su goli jad u odnosu na nju

Pisac i kolumnista  o nacionalizmu i populizmu koji već trideset godina vladaju ovim prostorom, Jugoslaviji koja je bila Periklovo doba za ovo što danas živimo...

Ostavite komentar


  1. Pozdrav Anti Tomiću od Novosađanina koji je ’65 išao u Splitu u osnovnu školu „Ruđer Bošković“,čiji su naziv najverovatnije „novokomponovani“ „prekrstili“ u neko novo „modernije“ ime! Potpuno ste u pravu za sve što pričate o onako lepoj i uređenoj YU, koja je „zapadu“ bila „trn u oku“, pa su je „iznutra“ uništili, po sistemu, „zavadi pa vladaj“!

  2. Svi komplimenti za autora i tekst.
    U ovim kvazi državama nema života za pametne,obrazovane,poštene…

  3. Retki su ljudi poput gospodina Tomića, Ivančića, Dežulovića, Kulačina, koji beskompromisno ogoljavaju laž, glupost, nehumanost…

  4. Krleža je bio prvi savetnik velikog Joze i nikad se nije distancirao od njegovih monstruoznih zlocina a da ne pričamo o zločina ustaša…

  5. Kaže poglupeli smo pa ne znamo koga biramo za vođe. A u toj vašoj vrloj Jugi niste imali prava ni da birate. Zahvaljujući takvom divnom sistemu ,danas su zemlje bivše Juge pune politički nepismenih balvana.

  6. @Moravac
    Odakle Vam tvrdnja da je Krleza bio „prvi savetnik velikog Joze“? Od revizionista o kojima govori Ante Tomic? Procitajte jos jednom intervju. Verujem u Vas i da cete makar nesto shvatiti.

  7. Lijepo receno, postujem, ali ideja Jugoslavije nikada nije zazivjela kako treba medju narodima sa ovih prostora, ili zbog njih samih ,ili zbog pripadnosti razlicitim religijama.Takvo lose iskustvo, a pogotovo lose za Srbe, nam vise ne treba.Svaka cast svim intelektualcima i ljudima antifasistima,ali bilo je dosta hoda po zici.Kakve god te drzave sadasnje bile i budu, neka svako ide svojim putem.U ovom slucaju, ,,treca sreca,, ne bi trebala nikako da se ponovi, bar ne sto se tice svih nas koji jos uvijek tu.zivimo, a vjerujem i zbog buducnosti nasih potomaka..

  8. Bravo. No Vaši stavovi udaraju u bedeme nacionalizma i ovih na vlasti a njima je pravi socijalizam i žive u oblacima. A mi konji ne glesamo već kutrimo i šutimo.

  9. Jeste, i naši taksisti su isti, svaki je stručnjak za sve. Ali to je svetski trend, da svi o svemu sve znaju.

  10. Bravo, Ante. Sve je to tačno, no ipak Juga jeste bila utopija, ali jedna racionalna utopija. Svi smo u stvari Jugosloveni al nam je plemenska pripadnost najvaznija i nesto sto zovemo vera, dok u stvari u Boga niko zaista ne veruje, deluje kao da je vecina sledbenik djavola.

Ostavite komentar


Kultura

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno 8

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno

"Ja sam ekstrovertni introvert, ili introvertni ekstrovert", rekla je između ostalog Anica Dobra i ovogodišnja dobitnica nagrade Aleksandar Lifka na Palićkoj terasi gde je bio upriličen razgovor sa njom i publikom, dakle, retka situacija , da se nešto više dozna o ovoj glumici koja je u poslednjih dve decenije dala svega nekoliko intervjua i koja ,generalno, ne voli eksponiranje tog tipa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.