U Zaječaru počeo Međunarodni inkluzivni festival - ART ZONA ZA SVE 1Foto: Dečiji centar

U Zaječaru je juče u organizaciji Dečijeg centra počeo osmi „Međunarodni inkluzivni festival – ART ZONA ZA SVE“.

U toku dana, pristigle su ekipe iz Rijeke (plesni kolektiv „Magija“) , Skoplja (plesni studio „Eureka“) , Tuzle ( Centar „Koraci nade“) , Rume (Gradsko pozorište Ruma)i Vidina (Fondacija podkrepa za realizacija).

Festival je otvorio Saša Stefanović, direktor MODSA (Mreže organizacije za decu Srbije).

Program je započeo predstavljanjem programa Muzika nade (Music Art Project iz Beograda), čime je Dečiji centar podržao njihovu kampanju“Budi i ti deo nade“. Dodeljene su nagrade na konkursu za strip priču „Šta je ono što nam treba“ koji je raspisao Dečiji centar na temu dečijih prava Usledila je predstava“ Nesrećna Kafina“, Gradskog pozorišta Ruma.

Baletski studio „Eureka“ iz Skoplja preneo je deo magične predstave „Sećanja“ u kojojoj je na premijeri u decembru igralo oko 300 balerina. Šostakovičevom Tužnom pesmom na violini osvojila je publiku Vida Matić učenica V razreda muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Na kraju su na opšte oduševljenje svi zaigrali banaćansko i užičko kolo uz učenike IV razreda OŠ “ Ljuba Nešić“.

Festival je nastavljen danas u ŠOSO „Jelena Majstorović, radionicama, predstavom „Nesrećna Kafina“ i kreativnim pričanjem priča naše gošće Slavice Vučetić glumice Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Večeras se se program nastavlja u 19 sati na Trgu oslobođenja.

Podršku za realizaciju festivala pružili su Rekonstrukcija Ženski fond, Ministarstvo kulture, EU u Srbiji, Uni Credit banka i Solarina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari