„Stalno u pokretu: Tendencije eksperimentalnih filmskih i video radova u Nemačkoj od 1994.-2004“, od 4. do 7. aprila u novosadskom Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. U saradnji sa Gete institutom, MSUV organizuje i predstavlja ciklus eksperimentalnih filmskih i video radova u Nemačkoj od 1994.

„Stalno u pokretu: Tendencije eksperimentalnih filmskih i video radova u Nemačkoj od 1994.-2004“, od 4. do 7. aprila u novosadskom Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. U saradnji sa Gete institutom, MSUV organizuje i predstavlja ciklus eksperimentalnih filmskih i video radova u Nemačkoj od 1994.-2004. Ciklus filmova realizuje se u Kino-sali MSUV, Dunavska 37, svakodnevno od 19 sati.
PREDSTAVLJANJE KNJIGE – „Odgovornost umetnika“ Žana Klera, koju je prevela Aleksandra Grubor, u izdanju Branka Kukića i izdavačke kuće Gradac iz Čačka, večeras od 19 sati u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda. Knjigu Žana Klera, istoričara umetnosti i direktora Pikasovog muzeja u Parizu, izvorno je objavio Galimar 1997, u popularnoj biblioteci „Debate“. Nastala je kao odgovor poznatog francuskog kritičara i teoretičara na brojne izložbe koje su se, na izmaku minulog veka, desile u francuskoj prestonici i u drugim evropskim centrima, a koje su se zaredom, sa različitih autorskih pozicija, bavile odnosima umetnosti i političkih ideologija u sredinama sa totalitarnim režimima – od fašizma u Španiji, Italiji, Nemačkoj, do komunizma u Sovjetskom Savezu i zemljama Istočnog bloka. U razgovoru o knjizi učestvovuju dr Zoran Gavrić, profesor FPU u Beogradu, Bojana Burić, savetnik FLU u Beogradu, Aleksandra Grubor, istoričar umetnosti i prevodilac.
RAZGOVOR NA TEMU – „Između anarhije i autokratije: Srpsko društvo na prelazima vekova (XIX – XXI)“, povodom objavljene istoimene knjige Latinke Perović (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, 2006), večeras od 18 sati u Narodnoj biblioteci Srbije. Učestvuju Dubravka Stojanović, Olga Manojlović Pintar, Nenad Dimitrijević, Žarko Puhovski i autorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari