simfonijska bajka, koja će biti danas od 11 i 12.30 sati izvedena u Sali Beogradske filharmonije, nastavak je ciklusa dečjih koncerata BF – Filharmonijica. Komad je juče premijerno izveden, u tri termina. Specijalno po porudžbini BF, inače, kompozitor Jonel Petroi je deci, ali i svima koji čuvaju dete u sebi, poklonio ovu muzičku bajku, a koncert je osmišljen za dva glumca naratora i simfonijski orkestar.

simfonijska bajka, koja će biti danas od 11 i 12.30 sati izvedena u Sali Beogradske filharmonije, nastavak je ciklusa dečjih koncerata BF – Filharmonijica. Komad je juče premijerno izveden, u tri termina. Specijalno po porudžbini BF, inače, kompozitor Jonel Petroi je deci, ali i svima koji čuvaju dete u sebi, poklonio ovu muzičku bajku, a koncert je osmišljen za dva glumca naratora i simfonijski orkestar. Za dirigentskim pultom biće mladi Nemanja Mitrašević, a kao naratori pojaviće se glumica Mariana Aranđelović, poznata sa Happy TV i Predrag Damnjanović, glumac dečjeg pozorišta „Boško Buha“.
PROLEĆNI GALA KONCERT OPERE – večeras od 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Prihod od ovog koncerta namenjen je popravci instrumenata u nacionalnom teatru. Koncertu će prisustvovati i direktori evropskih operskih kuća koji dolaze u organizaciji agencije „Mat opera“ iz Švajcarske. Orkestrom će dirigovati Johanes Harnajt, Srboljub Dinić k.g, Vuk Šarčević k.g i Benjamin Pionir k.g (Francuska), a solisti su Sergej Kišelev k.g, Mihaela Komočar k.g, Karlo Gvido k.g, Žil Ragon k.g, Svitlana Dekar k.g, Ho Kjang Kil k.g, Nikola Kitanovski k.g, Gabriela Georgieva, Nikola Alaimo k.g, Anđelo Sardina k.g, Igor Durlovski k.g, Snežana Savičić, Sofija Pižurica, Ivan Tomašev, Sanja Kerkez, Dušan Plazinić, Dejan Maksimović, Ana Rupčić, Suzana Šuvaković Savić, Jelena Vlahović, Dragoljub Bajić, Jasmina Trumbetaš, Aleksandra Angelov, Miodrag Miša Jovanović…
SVET MUZIKE – u beogradskoj Galeriji Progres, večeras od 19 sati: Koncert klavirskog dua – Miloš Pavlović (Beograd, 1967) i Jelena Đajić (Beograd, 1972), koji izvode Hendla, Baha, Bramsa i Božića.
VEČE GITARA – u beogradskom KOC „Čukarica“, večeras od 19 sati: Orkestar gitara „Lisinski“, solisti Luka Radovanović i Ljubodrag Mojsilović, dirigent Dragan Petrović, ulaz slobodan.
DIZZY’S – beogradski džez klub (Foaje pozorišta „Boško Buha“), večeras od 22.30 sati: Miloš Krstić trio, ulaz je 100 dinara. Miloš Krstić je jedan od najpoznatijih džez pijanista u Beogradu. Odan bi bapu i mejn strim džez repertoaru, sa svojim triom Krstić svira pre svega u bi bap stilu, kao omaž najvećim pijanistima istorije džeza.
AUTOPARK – nastupaju večeras od 22 sata u Living Room beogradskog SKC. Performans u „dnevnoj sobi“ pod nazivom „Nežni Autopark“ promocija je albuma „Osećanja za poneti“, koji je objavljen krajem 2006. u izdanju Multimedije. Zainteresovani će na koncertu moći da nabave svoj primerak diska po povlašćenoj ceni od 400 dinara. Gost na koncertu je Ljuba iz grupe Nežni Dalibor, koji će svirati bas. Cena karte je 100 dinara.
VIRVEL I COMA STEREO – nakon sinoćnjeg nastupa u beogradskom SKC, beogradski Viverl i slovenački Coma Stereo nastavljaju svoju mini turneju po Srbije, večeras od 22 sata u zrenjaninskom Kulturnom centru i 1. aprila u novosadskom Klubu Route 66, takođe, od 22 sata.
INDIE-GO! – veče alternativne gitarske i indie-pop muzike, petkom od 22 do ranih jutarnjih sati, u beogradskom Klubu Ana 4 pištolja. Večeras muziku puštaju Dexter & Malisha, ulaz 50 dinara pre ponoći besplatno, Happy Hour do 23.45 sati.
ALTERNATIVNI BIOSKOP – večeras od 20.30 sati u Maloj sali Doma kulture Studentski grad: Portret – Martin Vain, ulaz slobodan. Martin Vain rođen je 1974. u Buenos Airesu, radi kao novinar dnevnog lista La Nacion. Autor je nekoliko zapaženih kratkometražnih i dokumentarnih filmova sa socijalnim i antropološkim pristupom, čiji su protagonisti uglavnom marginalci, stanovnici prigradskih naselja ili zabačenih argentinskih provincija i pampasa koji obitavaju u potrazi za ličnom harmonijom. Večeras njegovi filmovi „Čovek sa Kariba“ (kratki igrani, 2006), „Priče jednog taksiste“ (kratki igrani, 2004), „Guinos“ (kratki igrani, 2006), „Kevičeov dan“ (dokumentarni, 2000), „Mali grad“ (dokumentarni, 2005).
PEĐINA FILMSKA ŠKOLA – petkom u novosadskoj ART klinici LED Arta (urednik Petar Protić), večeras od 20 sati, iz ciklusa „Ekser u čelo“: „El Topo“ Alehandra Jodorovskog (scenario, režija, glavna uloga – Meksiko, 1970).
TREĆI TRG – predstavlja svoja izdanja večeras od 19 sati u Sali 11 beogradskog Filološkog fakulteta. Učestvuju Milan Aleksić, Jelena Angelovski, Željko Obrenović, Milan Dobričić, Dejan Matić, Enes Halilović, Dragana Mladenović, Ana Seferović, Uroš Kotlajić, Tamara Šuškić, Miloš Živanović, Dragan Božović, Smiljana Đorđević, Dragan Radovančević, Tanja Marković…
ŠTA ČINI DOBRU KNJIGU – ciklus u Narodnoj biblioteci Srbije, večeras od 19 sati: Prof. dr Milo Lompar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari