Bačka galerija dr Jovana Milekića, koja je u novosadskoj Galeriji Matisce srpske otvorena 9. marta i može se pogledati do 5. aprila, zakazano je za večeras od 18 sati. Izložba obuhvata oko sedamdeset radova značajnih umetnika 19. i 20. veka iz kolekcija Galerije Matice srpske i Gradskog muzeja iz Subotice.

Bačka galerija dr Jovana Milekića, koja je u novosadskoj Galeriji Matisce srpske otvorena 9. marta i može se pogledati do 5. aprila, zakazano je za večeras od 18 sati. Izložba obuhvata oko sedamdeset radova značajnih umetnika 19. i 20. veka iz kolekcija Galerije Matice srpske i Gradskog muzeja iz Subotice. O kolekciji Jovana Milekića, njenom istorijatu i izloženim delima govoriće kustos izložbe Mirjana Brmbota.
ČAROBNA STVORENJA – izložba slika Slavice Spasić biće otvorena večeras u 19 sati u beogradskom Klubu Demokratske stranke Vračara (Petrogradska 6). Na izložbi će biti predstavljena i njena nova zbirka duhovne poezije „Pastva“. Slavica Spasić, koja kao novinar radi u Privrednoj komori Srbije, dosad je imala šest samostalnih izložbi, a objavila je pet romana i pet zbirki poezije. Član je udruženja Književnika Srbije.
BILA JEDNOM JEDNA… BUDUĆNOST – predstava Teatra Projekat objektivna drama, večeras od 20.30 sati u DAH teatar Centru za pozorišna istraživanja (Marulićeva 8). Učestvuju Tatjana Stefanović, Sonja Stojić, Dragan Simeunović, Nataša Nikolić i Branka Bajić, režija i dramaturgija Tatjana Pajović i Jelena Vuksanović, scena i kostim POD teatar.
DRUŠTVO PRIJATELJA MADLENIANUMA – večeras od 19 sati na Bel Etage Opere i Teatra Madlenianum u Zemunu. Tokom februara 2007, na relaciji Pariz – Beograd, Opera Europa je proslavila četiri veka postojanja opere u Evropi. Predstavnici Madlenianuma bili su aktivni na događaju u Parizu, a odjeci u Madlenianumu bili su veoma snažni. O tom događaju govoriće večeras Dejan Miladinović – umetnički direktor Madlenianuma, Eduard Ille – direktor Umetničke agencije Madlenianuma, biće prikazani filmovi iz Pariza i Beograda, a kruna večeri biće nastup predstavnika Srbije, mladog baritona Alekse Vasića, koji je učestvovao u operskoj radionici u Parizu. Moderator večeri je koordinator Društva Dejan Đurović.
INDIE-GO! – veče alternativne gitarske i indie-pop muzike u beogradskom Klubu Ana 4 pištolja, petkom od 22 do ranih jutarnjih sati. Večeras didžejevi Dexter & Malisha, ulaz 50 dinara, pre ponoći besplatno, Happy Hour do 23.45 sati. INDIE GO! veče i u beogradskom kafeu Brat Fidel, subotom od 21 do dva sata iz ponoći.
E-Z ROLLERS INTERCOM REC (VB) – Rahmanee & Side 1, večeras u beogradskom Klubu Andergraund.
PROMOCIJA KNJIGE I CD – autorke Julije Grujić Simeunović (profesorka sociologije), večeras od 19.30 sati na Kamernoj sceni Pete beogradske gimnazije. Knjigu „U kući puža“ i CD „Teče (izbor poezije)“, predstaviće recenzent knjige Srđan Simeunović Sendan (pisac i kantautor), gosti večeri su Nikola Ivošević (pesnik, učenik), Jona i Gregor Stojanović (inspiracija i recitatori), Nemanja Krstić (klarnet), recitatori su Ivana Lazarević (IV/9), Bogdan Urošević (II/9), Nikola Jeremić (IV/1) i Bogdan Timotijević (I/3), plesni par Ivana Paunović (III/2) i Bogdan Urošević. Izdavač knjige i CD je beogradska IP Partenon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari