od 13. do 24. juna u Muzeju jugoslovenske kinoteke, u saradnji JK i Francuskog kulturnog centra, projekcije od 15.30, 18 i 20.30 sati. Specijalni gost 20. juna od 20.30 sati je Patrik Godo – producent (i velikog broja Šabrolovih filmova). Danas: „Mari Šantal“ (Fra, 1965) od 15.30 sati; „Razmetna desetogodišnjica“ (Fra, 1971) od 18 i „Crvene noći“ (Fra, 1973) od 20.

od 13. do 24. juna u Muzeju jugoslovenske kinoteke, u saradnji JK i Francuskog kulturnog centra, projekcije od 15.30, 18 i 20.30 sati. Specijalni gost 20. juna od 20.30 sati je Patrik Godo – producent (i velikog broja Šabrolovih filmova). Danas: „Mari Šantal“ (Fra, 1965) od 15.30 sati; „Razmetna desetogodišnjica“ (Fra, 1971) od 18 i „Crvene noći“ (Fra, 1973) od 20.30 sati.
MONODRAMA – Srđana Simića „Moskva Petuški“, prema romanu-poemi Venedikta Jerofejeva, večeras od 19 sati u novosadskoj ART klinici, u organizaciji SKC Novog Sada. Violinska pratnja Bojana Jovanović, ulaz slobodan.
ISPITNA PREDSTAVA – studenata druge godine Katedre za glumu Akademije umetnosti BK, u klasi prof. Mirjane Karanović, asistent Olivera Viktorović, docent, večeras od 20 sati na sceni Studio Jugoslovenskog sramskog pozorišta. Izbor iz scena „Gorke suze Petre fon Kant“ R. V. Fazbindera i „Muška stvar“ Franca Ksavijera Kreca.
KONCERT – studentkinja novosadske Akademije umetnosti, Ive Stanković (violina, IV godina) u klasi prof. Irine Jašvili i Slobodanke Stević (klavir, master studije) u klasi prof. Doriana Leljaka, večeras od 20 sati u Gradskoj kući u Novom Sadu. Ulaz je slobodan.
PETI KONCERT – u ciklusu „U fokusu Nade Kolundžije“, večeras od 17 sati u beogradskom Centru lepih umetnosti Guarnerius. Predstaviće se Jelena Rakić, lirsko-koloraturni sopran, uz pratnju Vladimira Gligorića na klaviru. Ulaz je slobodan.
DRUGI KONCERT – u ciklusu „Jovan Kolundžija mladim violinistima“, večeras od 20 sati u Guarneriusu, na kome će se predstaviti Jelena Matović, dobitnica nekoliko prvih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima mladih violinista. Ulaz je slobodan.
BEOGRADSKI PAB „BROD“ – večeras: Bossanova i slični opušteni ugođaji.
DEMOKRATIJADA – knjiga aforizama Aleksandra Baljka (Plato, 2008, priređivač Vladimir Jovićević Jov), biće predstavljena večeras od 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Govore Ratko Božović, Raša Popov, Predrag Rodić i autor. U pratećem programu projekcija kratkometražnog filma Borisa Mitića „Aforističari“ i „izložba na blic“ Jugoslava Vlahovića – karikature iz knjige.
DEVOJČICE I DEČACI SA DUNAVA – (Prilog istoriji urbane kulture Novog Sada 1962-1972), knjiga Vladimira Nedeljkovića biće promovisana večeras od 20 sati u novosadskom Zavodu za kulturu Vojvodine. O knjizi će govoriti Vladimir Kopicl, Bane Lokner i autor.
ZAJEDNICA ONIH KOJI NEMAJU ZAJEDNICU – knjiga Jelisavete Blagojević (Fakultet za medije i komunikacije, 2008), biće promovisana večeras od 19 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda. Govore Daša Duhaček, Novica Milić, Ivan Milenković i autorka.
PREDAVANJE – na temu „Secesija na starim razglednicama i fotografijama Beograda“, večeras od 18 sati u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu, održaće Miloš Jurišić, autor izložbe „Secesija na beogradskim fasadama“ koja se može pogledati u istom prostoru.
ŠTITONOŠA SVETLA – knjiga Antonija Bogosa, biće promovisana večeras od 17 sati u KC „Čukarica“ u Beogradu. Govore prof. dr Vuk Stambolović, dr Žanka Četojević i prof. Rastko Jevtović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari