duodrama, moderna crna komedija koju je napisao i režirao Dragan Petrović Surep, premijerno će biti izvedena večeras od 20 sati u beogradskom Teatru „Kult“. U predstavi igraju dvojica mladih, tek diplomiranih studenata, Bojan Mijatović i Ratko Ignjatov, a muziku za predstavu komponovao je Slobodan Dukić Duka.

duodrama, moderna crna komedija koju je napisao i režirao Dragan Petrović Surep, premijerno će biti izvedena večeras od 20 sati u beogradskom Teatru „Kult“. U predstavi igraju dvojica mladih, tek diplomiranih studenata, Bojan Mijatović i Ratko Ignjatov, a muziku za predstavu komponovao je Slobodan Dukić Duka.
OSVETNIČKI ŠOK – večeras od 19 sati u Sali na prvom spratu beogradskog Doma omladine, u okviru ciklusa Šok uživo//Koridori DOB. Moderator je Svebor Midžić – urednik programa. „Osveta!?!! Šta bi filmovi bez nje? Kada sistem zataji i zakoni prestanu da funkcionišu, jedino rešenje je da uzmete stvar u svoje ruke i ostvarite svoje pravo. Pravo na osvetu! Osvetnik je legitimno zanimanje kao i svako drugo u svetu filma…“
WEATHER UNDERGROUND – dokumentarni film u režiji Sema Grinsa i Bila Sigela (2002), večeras od 20 sati u beogradskom Pedagoškom muzeju. Projekcija je bez titla, ulaz je slobodan.
KONCERT – Simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskim vođenjem legende slovenačke muzike, maestra Antona Nanuta, najavljen je za večeras od 20 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Specijalan gost na ovom koncertu biće Sergej Krilov – violinista iz Rusije, dobitnik brojnih međunarodnih priznanja. Koncert će otvoriti premijerno izvođenje dela „Trial“ Vladimira Tošića, a zatim sledi Paganinijev „Koncert za violinu i orkestar br. 1“ i simfonijska svita „Šeherezada“ Nikolaja Rimskog Korsakova.
KONCERT POSVEĆEN – stogodišnjici rođenja čuvenog francuskog kompozitora Olivijea Mesijana, na kome će biti izvedena dela njegovih studenata iz Srbije, biće održan večeras od 20 sati u Sali Beogradske filharmonije. Osim Mesijanovog Kvarteta za kraj vremena, za violinu, klarinet, violončelo i klavir, biće izvedena i dela četvoro njegovih studenata, najavio je Jugokoncert. Reč je o Zapisu (za violinu i klavir) Mirjane Živković, Prekinutim melodijama (za violončelo solo) Ivana Jevtića, Testijama i kondirima (za engleski rog i violu, op. 27) Vlastimira Trajkovića i Predelima (melodram za recitatora, flautu, klarinet, fagot i čelestu, op. 26) Dušana Radića. Učestvuju i flautistkinja Marina Nenadović, Borislav Čičovački, koji će svirati engleski rog, klarinetista Veljko Klenkovski, fagotista Nenad Janković, violinistkinja Julija Hartig, violista Boris Brezovac, violončelista Aleksandar Latković, pijanistkinja i čelistkinja Natalija Mladenović, kao i Srđan Timarov u ulozi naratora. Ulaz je besplatan.
PROMOCIJA – CD „Ti si mi u krvi“ (ljubavne balade Kornelija Kovača) i knjige „Falko i druge priče“, večeras od 19 sati u Koncertnoj dvorani smederevskog Centra za kulturu. Učestvuju Draško Ređep – književni kritičar, Saša Vasić, glumci PATOS i smederevski muzičari.
KONCERT – studenata prve godine Studijskog programa: violina, u klasi Marka Josifovskog, novosadske Akademije umetnosti, večeras od 19.30 sati u Svečanoj sali novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“. Nastupaju Luna Kostadinović i Sonja Novčić, uz klavirsku saradnju Zarife Ali-Zade. Ulaz je slobodan.
BEOGRADSKI KLUB KST – večeras Judas Priest Nnight (DJ’s Mancha, Riđi & Goxy).
PAB BROD – beogradski klub od 20 do 02 sata, ulaz je slobodan, Happy Hour prvih sat vremena. Večeras muziku bira Tobićtobić Idolmladih (najneverovatnija kombinacija razne popularne muzike).
MISTAKE MISTAKE – sa Elenom Lange iz Hamburga, Madrugadom (Maja Makarić Pavlović), Boo i DJ Flipom, koji će predstaviti i novu izdavačku kuću „Indietronic“, za koju će, pored Mistake Mistake, izdavati i Wolfgang S, MKDSL, Good Guys, Evidence i mnogi drugi, večeras na brodu letnja šikara na Dorćolu.
DOBA ŠIVE – roman Manila Surija, samo tri meseca posle svetske premijere, može se čitati na srpskom jeziku, u izdanju IK Mono i Manjana. O ovoj knjizi, kao i o novim izdanjima IK Mono i Manjana, danas u podne, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, govoriće prevodilac Jadranka Đerić i urednica Tatjana Bizić. Reč jeo drugom romanu Manila Surija, koji je sa prvencem „Smrt Višne“ skrenuo značajnu pažnju na sebe, našavši se u najužim izborima svih značajnijih nagrada poput PEN/Fokner, PEN/Hemingvej i Buker nagrade. Među brojnim priznanjima koje je dobio nalazi se i nagrada velike elektronske knjižare Barns end Nobls za otkriće godine.
PREDSTAVLJANJE IZDANJA – knjige „Venčanje u vozu“ Miroslava Toholja, iz biblioteke za savremenu književnost „Nova dela“, beogradskog Zavoda za udžbenike, večeras od 19.30 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Govore Petar Pijanović, Marko Nedić, Želidrag Nikčević i autor.
ČETVRTKOM U ŠEST – tribina Tanjuga u beogradskom Međunarodnom pres centru, večeras od 18 sati: Hiljadudevetstošezdesetosma, 40 godina posle. Gost-sagovornik je Dragomir Olujić Oluja, moderator je Ivan Džidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari