dokumentarni film u režiji Estele Bravo, večeras od 20 sati u Pedagoškom muzeju u Beogradu. Uz obilje ekskluzivnog arhivskog materijala i kroz razgovore sa ličnostima kao što su Hari Belafonte, Gabriel Garsija Markes, Alis Voker, Sidni Polak, Remzi Klark, kao i sa samim Kastrom, rediteljka je pokušala da osvetli neke manje poznate delove životne priče dugogodišnjeg kubanskog lidera.

dokumentarni film u režiji Estele Bravo, večeras od 20 sati u Pedagoškom muzeju u Beogradu. Uz obilje ekskluzivnog arhivskog materijala i kroz razgovore sa ličnostima kao što su Hari Belafonte, Gabriel Garsija Markes, Alis Voker, Sidni Polak, Remzi Klark, kao i sa samim Kastrom, rediteljka je pokušala da osvetli neke manje poznate delove životne priče dugogodišnjeg kubanskog lidera. itl je na engleskom, ulaz je slobodan.
SREDNJOŠKOLCI – premijera Dramske sekcije Medicinske škole „Beograd“ iz Deligradske ulice, večeras od 18 sati u sali GO Savski venac. Predstava je nastala na osnovu drame koju je napisala njihova profesorka Biljana Maksimović, a u dramatizaciji su učestvovale i učenice Jelena Mišković i Ivana Pivas, kojem su takođe i članice glumačkog ansambla u kom su još i Danijela Radovanović, Bojana Simić, Mirjana Ristić, Sanja Đurić, Ana Milovanović, Maja Zavišin, Lidija Višnjić, Branka Senić, Marko Jovanović, Mirko Radeka, Dragan Janjušević, Milan Jevđić i Ivan Živkov. Ovaj komad, koji tretira brojne probleme adolescenata pomenuta ekipa, koja potpisuje i njegovu kolektivnu režiju, ozbiljno je pripremala nekoliko meseci.
INDIE-GO! – Pub brod (Beograd), večeras od 20 do dva sata posle ponoći – Zalutale (sa rejva, Jovana i Milica) zamenjuju Tobića, ulaz je slobodan, Happy Hour prvih sat vremena.
AKADEMIJA – beogradski klub danas: Art kafe „Fleka“ od 10 do 4.00 sata (radio Beograund do 22 sata – funk, soul, hip-hop, world, afro, latin, reggae, down beat); Otvaranje izložbe radova Silvije Mandić od 19 do 21 sat; Veliki klub od 22 sata: Alter Gig By Korkee, Red Union (Punk. Punk-Rock. Novi Sad) + gosti Concrete Worms (Punk. Garage. Rock); Cena karte 200 dinara.
AKADEMIJA 28 – beogradski klub večeras od 22 sata: Happy Guitar (Jazz Quartet), sving i tradicionalni džez.
KONCERT – violiniste Luke Markovića (Beograd), večeras od 20 sati u beogradskom centru lepih umetnosti Guarnerius, u ciklusu „Jovan Kolundžija mladim violinistima“. Guarnerius i Societe generale Srbija predstavljaju petoro najtalentovanijih mladih srpskih violinista. Cena ulaznice: 200 dinara (za đake i studente 100 dinara).
KONCERT – studenata klavira u klasi prof. Svetlane Bogino novosadske Akademije umetnosti, večeras od 19 sati u sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Demonstrator je Marija Ivanović, nastupaju Nina Ivanović (II godina), Lea Porobić (II), Stefan Rakić (II), Đurđija Borić (III), Filip Čapo (III), Jovana Đorđević (III), Boris Jekić (apsolvent), David Klem (apsolvent) i Nataša Penezić (apsolvent). Ulaz je slobodan.
PREDAVANJE – u okviru Otvorene katedre, večeras od 19 sati u Svečanoj sali Akademije umetnosti na Petrovaradinskoj tvrđavi. Asistentkinja Nataša Dragutinović na temu „Muzika kao semiotički sistem“. Ulaz je slobodan.
ŠPANIJA, TRANZICIJA OD REŽIMSKE TELEVIZIJE DO JAVNOG SERVISA – predavanje na Fakultetu političkih nauka danas u podne, namenjeno studentima žurnaslistike i zainteresovanoj publici, u organizaciji Instituta Servantes. Dijego Karsedo, predsednik Udruženja evropskih novinara, preneće svoja direktna iskustva o transformaciji Nacionalne televizije Španije (TVE). Karsedo će se susresti i sa članovima Udruženja evropskih novinara Srbije sa kojima će razgovarati o evropskom iskustvu Španije. Karsedo (Kangas de Onis, 1940) je, inače, predsednik Udruženja evropskih novinara. Biće obezbeđen simultani prevod, ulaz je slobodan dok se ne popune mesta.
MOJTRG: EVA ZONENBERG – večeras od 20 sati u beogradskom španskom baru Casa Garcia, u okviru tribine Trećeg Trga „Prostor za poeziju“. Posetite blog Trećeg Trga TRGNI SE! na www.trgnise.blogspot.com. Zainteresovani će moci da po povoljnoj ceni da kupe zbirku pesama Eve Zonenberg „Imperija suze“ u prevodu Biserke Rajčić, u izdanju Trećeg Trga.
ČETVRTKOM U ŠEST – tribina Tanjuga večeras od 18 sati u Međunarodnom pres centru u Beogradu. Na temu postizbornih razgovora mogu učestvovati svi zainteresovani, moderator je Ivan Džidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari