Isaka Samokovlije, u režiji Stefana Sablića, u subotu u 20 sati u Jevrejskom centru za kulturu i umetnost (Kralja Petra 71a). Igraju Vanja Ejdus, Tanja Pjevac, Srđan Timarov. „Plava Jevrejka“ je bosanska verzija priče Romeo i Julija. Melodrama o ljubavi između jevrejske devojke i srpskog mladića.

Isaka Samokovlije, u režiji Stefana Sablića, u subotu u 20 sati u Jevrejskom centru za kulturu i umetnost (Kralja Petra 71a). Igraju Vanja Ejdus, Tanja Pjevac, Srđan Timarov. „Plava Jevrejka“ je bosanska verzija priče Romeo i Julija. Melodrama o ljubavi između jevrejske devojke i srpskog mladića. Predstava se sastoji od dramskog i muzičkog dela, gde je zastupljena bosanska sevdalinka kao i jevrejska sefardska pesma. Muziku izvodi grupa Šira utfila, sa gostom Vladom Savićem, koji donosi repertoar bosanskih sevdalinki.
ČAROBNJAK ILI HARMONIČNA KAKOFONIJA – demonstracija jednog pozorišnog jezika, Plavo pozorište, u subotu od 20 sati, u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Scenario i režija: Nenad Čolić, učestvuju Maša Jelić, Ranko Trifković, Jelena Martinović, Marko Potkonjak, Dejan Stojković. Scena i kostim: Ivana Čolić.
POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE – subota: „Tobi“ Pan teatra (Beograd) od 12 sati, „Društvo iz parka“ KC „Laza Kostić“ iz Sombora, od 17 sati. U pratećem programu održava se prezentacija meksičke tradicionalne igre Pinjata, u izvođenju dramskog studija „Znakovi“, od 13 do 17 sati. Nedelja: „Grašak na zrnu kraljevne“ Tvornice lutaka (Zagreb, Hrvatska), od 12 sati; „Blizanke“ Dječjeg kazališta (Dubrava, Hrvatska). U pratećem programu Kreativni centar iz Zrenjanina predstaviće „Život pčela“, a dramski studio „Znakovi“ „jedna reč pet slova“, od 13 do 17 sati.
NAJBOLJI STUDENTI – za kamernu muziku FMU nastupaju u subotu u 20.30 na sceni Studio JDP. Jelena Rakić, Sara Vujadinović, Simonida Jovanović, Natalija Isaković i Stojan Krkuleski dobitnici su velikog broja međunarodnih priznanja, a odabrani su ne samo da predstavljaju Katedru za kamernu muziku na beogradskom koncertu vec i da predstavljaju svoj fakultet i svoj grad na dva koncerta u Londonu, 21. aprila u sali Gildhol škole, i 22. aprila u dvorani St. Martin in the Fields.
HOROR IZ PEDESETIH – filmski ciklus u Sali na Prvom spratu Doma omladine Beograda. Subota, „I burry the living“ (1958, USA, 72 min.) režija: Albert Band. Nedelja, „The wasp woman“ (1960, USA, 73 min.) režija: Roger Corman. Filmovi su na engleskom jeziku, bez prevoda. projekcije počinju u 20 sati, ulaz je slobodan.
TERRAMATERLINGUA – film u produkciji novosadskog Pozorišta mladih, koji je premijerno prikazan u petak, biće prikazan i u subotu, od 21 sat u Art klinici (Grčkoškolska 5). Film su zajedno režirali Ratko Radivojević i Enco Toto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari