svečano će dodeliti danas godišnja priznanja-diplome studentima generacije, velike plakete, srebrne medalje i priznanja, uz nastup studenata koji će izvesti arije iz Mocartove opere „Čarobna frula“ i predstaviti deo Šekspirovih „Soneta“. Velike plakete Univerziteta umetnosti sa poveljom dobili su redovni profesori Jakuthon Mihailović sa Fakulteta muzičke umetnosti, Velizar Krstić sa Fakulteta likovnih umetnosti, Milica Vučković sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Marina Marković sa Fakulteta dramskih umetnosti, kao i GO Stari grad i Kancelarija Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji.

svečano će dodeliti danas godišnja priznanja-diplome studentima generacije, velike plakete, srebrne medalje i priznanja, uz nastup studenata koji će izvesti arije iz Mocartove opere „Čarobna frula“ i predstaviti deo Šekspirovih „Soneta“. Velike plakete Univerziteta umetnosti sa poveljom dobili su redovni profesori Jakuthon Mihailović sa Fakulteta muzičke umetnosti, Velizar Krstić sa Fakulteta likovnih umetnosti, Milica Vučković sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Marina Marković sa Fakulteta dramskih umetnosti, kao i GO Stari grad i Kancelarija Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji. Diplome studentima generacije dodeljene su Ivani Vesić sa FMU, Maji Obradović sa FLU, Biljani Đokanović sa FPU i Vladimiru Živkoviću sa FDU. Dobitnici Srebrne medalje Univerziteta umetnosti su samostalna umetnička sardnica FMU Istra Pečvari, službenice FLU Milena Simeunović i FPU Gordana Majdak, docent FDU Saša Sailović i novinar lista „Prosvetni pregled“ Dimitrije Stefanović. Priznanja Univerziteta umetnosti dobili su novinari Svetlana Ilijić iz Prosvetnog pregleda, Milica Jovanovića iz kulturne rubrike lista Danas i Đorđe Čolaković iz lista Stari grad. U svečanom programu nastupiće duo flauta Jelena Španović i Jasmina Živić, studentkinje FMU, a Šekspirove sonete predstaviće studenti treće godine glume FDU u klasi Biljane Mašić (Dragana Milošević, Milan Vučković, Pavle Jeremić, Bojan Krivokapić, Miloš Pjevač).
DECEMBARSKI DANI ČUKARICE – od 1. do 27. decembra, povodom Dana GO Čukarica (30.decembar). Večeras od 18 sati u KC „Čukarica“ nastupaju ansambl Ima dana i KUD „Dimitrije Tucović“.
HUMANITARNI BOŽIĆNI BAZAR – rukotvorina u organizaciji Fondacije princeze Katarine biće otvoren danas u 10 sati u beogradskoj Galeriji Progres. Na ovoj već tradicionalnoj humanitarnoj manifestaciji učestvovaće veliki broj izlagača iz udruženja koja okupljaju žene izbeglice i interno raseljena lica, decu iz kreativnih radionica domova za nezbrinutu decu i decu iz škola za decu ometenu u razvoju. Sav prihod sa ovog događaja namenjen je izlagačima radova. Bazar će biti otvoren od 10 do 20 sati i trajaće do 16. decembra.
INDIE-GO! – veče alternativne gitarske i indie-pop muzike u beogradskom klubu Šipražje, petkom od 22 do ranih jutarnjih sati. Besplatan ulaz do 23.30 sati, posle toga 150 dinara. Iste večeri, nešto ranije – od 20 sati uz besplatan ulaz, u pabu Brod (29. novembra/Despota Stefana 36) dočekaće vas Žika Intoxica koji pušta isključivo surf, psychobilly, frat rock i garage punk.
DELO DOSITEJA OBRADOVIĆA 1807-2007. – međunarodni naučni skup 14. i 15. decembra u Beogradu. Prvog dana skup se odvija u sali Narodne banke Srbije (Nemanjina 17), a drugog u Zadužbini „Dositej Obradović“ (Nušićeva 4/2). Sesije počinju u 10 sati.
HAJDE DA SE DRUŽIMO – povodom 103 godine postojanja beogradske knjižare „Geca Kon“, danas u podne „Prosvetini“ autori potpisivaće svoje knjige. Reč je, između ostalih, o Dobrici Ćosiću, Miri Stupici, Milanu Komneniću, Ljiljani Habjanović Đurović, Draganu Dragojloviću, Alreksandru Ajzinbergu, Oliveri Katarini, Jovanu Ćirilovu…
DRUŽENJE – sa Mirjanom Bobić Mojsilović, večeras od 18 sati u beogradskoj knjižari Dereta u Knez Mijailovioj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari