Asian Dub FoundationAsian Dub Foundation, foto: Amir Hamzagić, Nova.rs

Asian Dub Foundation je zvanično otvorio 14. Arsenal fest! Iako je kiša pretila da pokvari događaj, publika je jedva čekala da uđe na festival.

Asian Dub Foundation izašli su na binu i oblaci su se povukli. Energični nastup popularnog sastava stvorio je savršenu atmosferu za početak muzičkog praznika u Kragujevcu.

Pre izlaska na binu, član benda Steve Chandra Savale razgovarao je sa okupljenim novinarima, naglašavajući posebne emocije i sećanja koja ga vežu za našu zemlju.

– Bili smo na drugom po redu Exitu malo nakon NATO bombardovanja. Taj festival je izrastao u jedan od najprepoznatljivijih, a mi smo bili na samim počecima kada je situacija ovde bila nestabilna. Drago mi je svaki put da se vratim u vašu zemlju jer je publika neverovatna, jedna od najenergičnijih na svetu. Moram da priznam da sam ovde čuo danas najjači grom u životu. A zaista sam proputovao svet. Bilo je baš strašno, ali jači smo i od grmljavine – rekao je Savale.

Večeras na Mejn stejdžu očekuje se nastup Kijanu Rivsa i njegovog benda Dogstar, a na binu bi trebalo da izađu oko 23.20h. Pre njih, publiku će zabavljati Partibrejkersi, dok će za zatvaranje prve večeri biti zaduženi Brkovi.

Asian Dub Foundation

Asian Dub Foundation je britanski bend osnovan 1993. godine, poznat po svom jedinstvenom spoju žanrova kao što su dub, reggae, jungle, punk, i tradicionalna indijska muzika. Njihova muzika često nosi snažne političke i društvene poruke, baveći se temama kao što su rasizam, imigracija i socijalna pravda. Bend je stekao međunarodnu popularnost zahvaljujući energičnim nastupima uživo i hitovima kao što su „Fortress Europe“, „Flyover“, i „Rebel Warrior“. Tokom godina, Asian Dub Foundation je svirao na brojnim prestižnim festivalima i događajima širom sveta, zadržavajući svoju vernost korenima i snažan uticaj na muzičku scenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari