Audio-vizuelne instalacije i fotografije 1

Izložba „ARLEMM- Umetnički karavan“ biće otvorena večeras u 20.30 časova na Trgu partizana u Užicu i moći će da se pogleda do 24.juna.

Postavku čini 18 audio-vizuelnih instalacija i 36 fotografija, koje su nastale tokom Ariljske letnje muzičke manifestacije (ARLEMM). Kombinacijom likovne umetnosti i multimedije, predstavljenom kroz jedinstven spoj muzike, prirode i fotografije, cilj te putujuće izložbe je da svim građanima, posebno mladima, približi i učini dostupnim istinske kulturne vrednosti.
Izložba je već gostovala na Zlatiboru, a nakon Užičana moći će da je pogledaju i građani Čačka, Požege, Ivanjice i Arilja.

Ariljska letnja muzička manifestacija, u okviru koje se realizuje projekat „ARLEMM – Umetnički karavan“, predstavlja kulturno-edukativnu manifestaciju koja okuplja najimenintnije umetnike, profesore i predavače iz oblasti klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike. Cilj manifestacije se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova i predavanja.

Ovogodišnje, osmo, izdanje te manifestacije biće organizovano u Arilju od 15. do 30.jula. Manifestacija će početi nastupom Gudača svetog Đorđa i orkerstra Škole za muzičke talente iz Ćuprije, kao i beogradskog džez sastava Nejkid.
Na ovogodišnjem ARLEMM-u nastupiće istaknuti izvođači umetničke muzike Divna LJubojević i Melodi, Gitarinet gruv sistem.

U okiviru „ARLEMM art-festivala“, koji se održava, 21. i 22. jula na ostrvu Uski vir, na reci Rzav, nastupiće: Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara sa Draganom Đorđevićem – Suzukijem, kao solistom na violončelu, Kralj Čačka, grupa Galija i Fridom- Džimi Hendriks tribjut bend.

Pokrovitelji Ariljske letnje muzičke manifestacije su Ministarstvo kulture i Opština Arilje, a organizuje se u saradnji sa Crkvenom opštinom Arilja, Narodnom bibliotekom Arilje, uz podršku mnogih sponzora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari