Autokrate nervira sloboda u gradovima

Sramota nositi knjigu - nije kul. Pre 50 godina to je bilo nezamislivo
Čarls Simić, američki pesnik srpskog porekla, gost izdavačke kuće Arhipelag

Ostavite komentar


  1. US levičar na aparatima. Raspašće se Amerika, ali malo juče. Interesantno, kako ovo isto zastupaju domaći rusofili, crveni i radikali, a takodje mnogi Srbi iz US . Izgleda da je srpski inadžijski mentalitet i zadrtost, zajednička odlika ovih na prvi pogled nespojivih grupacija.

  2. Nesrecnice i napredni desnicaru, ti pripadas mentalnom sklopu domacih rusofila, crvenih i radikala, zajednicka odlika vase dve grupacije je nespojivost s mozgom. Ostavi Carlsa Simica na miru, ne vredi ni da pocnes da ga citas, mnogo je to za tvoj spoznajni aparat, probaj dela Vase Pelagica…

  3. "…To se dogodilo onog trenutka kada je Vrhovni sud odlučio da bogataši mogu direktno da finansiraju političare koliko hoće…." Sta je pesnik hteo da ne kaze? Da Soros je bogatas…i da svi "civili" zive od takvog finansiranja. Nije cudo sto uopste nema komentara. A publika u sali snob do snoba.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.