Baby LasagnaFoto : Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Baby Lasagna je sinoć bio drugi na izboru za Evroviziju. Pobedu je odneo Švajcarac.

Baby Lasagna je završio takmičenje na Evroviziji na drugom mestu. Pobedio ga je Švajcarac, sa mnogo više glasova žirija, ali manje glasova publike.

Švajcarac jeste važio za favorita, ali je  Baby Lasagna je bio bolje pozicioniran na  kladionici, a i njegov nastup sa polufinala je skoro tri puta gledaniji (hrvatski nastup je pogledan 7,3 miliona, a švajcarski 2,6 miliona).

Publika koja je glasala porukama dala je Baby Lasagni 337 poena, a Švajcarcu 226. Žiri je, stoga, bio taj koji je odlučio – švajcarskom predstavniku žiri je dao 365 poena, a Lasagni 210.

I zbog ovoga se povela ozbiljna polemika na društvenim mrežama, gde mnogi ističu kako Evrovizija iz godine u godinu za pobednika proglašava nekoga ko nije miljenik publike.

„Ovo su pobednici publike. Baby Lasagna je učinio Hrvatsku i ceo Balkan ponosnim sa ovom neverovatnom pesmom i pričom. Ovo je najbolji rezultat Hrvatske na Evrovizije“, još jedan je komentar.

„Odbacite glasove žirija, to je namešteno i oštetilo je Hrvatsku za zasluženu pobedu, baš kao prošle godine sa Finskom.“

Iza scenskog imena Baby Lasagna krije se relativno novo ime među solistima na hrvatskoj muzičkoj sceni, a to je Marko Purišić, rođen 5. jula 1995. godine u Umagu. Muzičku karijeru Marko je započeo kao gitarista u rok bendu „Manntra“, čiji je član bio u dva navrata — između 2011. i 2016, kao i između 2018. i 2022. godine. Kao član tog benda već jednom se borio za Evroviziju, i to 2019. godine s numerom In the shadows.

Komentari su uglavnom slični.

A ko je muzičar za koga se danas u Zagrebu sprema svečani doček.

Godine 2023. Marko Purišić je odlučio da ode u soliste, a za svoje scensko ime Baby Lasagna opredelio se nakon što mu je taj izraz došao kao eureka nakon obavljene kupovine. Pre evrovizijske numere Rim tim tagi dim objavio je dva singla: IG boy i Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much., piše Evrovizija.rs.

Zanimljivo je da se Baby Lasagna na listi učesnika Dore našao najpre kao jedna od četiri rezerve, pa je na listu glavnih učesnika dospeo nakon odustajanja pevačice Zsa Zsa. Da i rezervni igrači mogu nekad da daju gol, govori i činjenica da je pobedu na Dori odneo kao izvođač koji je dobio najviše glasova publike u odnosu na ostalih 15 učesnika finalne večeri hrvatskog izbora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari