Bajaga o Ramštajnu kad su nastupali na istom festivalu, radnim akcijama..: Stvarno nije bilo foliraže

Ostavite komentar


  1. Super prica, uvek je zanimljivo slušati Bajagu. Bravo i za Branka, cool je.

  2. Rammstein nije nikada svirao u Murskoj Soboti. U Sloveniji su prvi put nastupili 2005-e i tad su vec bili poznati.

  3. Za Rammstein sam prvi čuo 97. godine iako su prvi album objavili 95-te. Ali dobro, Bajaga za sebe misli da je glavni baja, kakvi bre Nemci u tri kombija.

  4. Al se Bajaga nalupetao gluposti…Ljudi pre dvadeset i kusur godina punili stadione…

  5. Juuuuuuuu Momcilo, izlupa se i ostade ziv. Prvi koncert u SLO je bio 2005e u Hali Tivoli, a drugi 2013 u Areno Stozice. Na nijednom festivalu nisu nikad ikad svirali u SLO.

  6. Pozdrav Bajagi, on je super, a ja bih dodala mali komentar u vezi sa radnim akcijama. Bila sam na ORA Morava 76 u palilulskoj brigadi „Ružica
    Vasikić“, koja se sastojala od studenata (tu je bila naša grupa sa ETF-a), radnika, srednjoškolaca, a imali smo i medicinsku sestru. Priznajem da smo na akciju pošli malo i iz radoznalosti, da vidimo kako je to izgledalo tada, sedamdesetih, u poredjenju sa akcijama iz četrdesetiih i pedesetih (moja mama je bila učesnik akcije Šamac-Sarajevo). I mogu vam reći da uopšte nije bila laganica i foliraža. Smeštaj je bio u Lomnici na Jastrepcu, a radilo se na dva gradilišta: nasip na Zapadnoj Moravi i put oko budućeg veštačkog jezera Ćelije na Rasini. Raspored sledeći: ustajanje u 5, pa gimnastika, onda doručak, pa prevoz autobusima do gradilišta. Radilo se do 3, sa pauzom za mare du, a onda povratak u logor na ručak. Popodne je bilo rezervisano za razne aktivnosti: foto sekcija, sport i dr. I tako, 4 nedelje u julu 1976. Pored nas iz Beograda, u naselju je bilo brigada iz raznih krajeva Jugoslavija, a ja sam zapamtila brigadu iz Novog Pazara. Družili smo se, takmičili i vratili smo se obogaćeni za jedno lepo iskustvo i svi smo se složili oko jednog: očekivali smo lagani u, neku demonstraciju bratstva i jedinstva i tako to, a bio je, bogami to ozbiljan rad. Svakog dana, kad bismo se vraćali sa rada, mogli smo iza sebe da vidimo primetne rezultate tog rada. Da se ne zaboravi!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.