Radoš BajićRadoš Bajić, foto Antonio Ahel/ATAImages

Radoš Bajić danas je objavom na svom Instagram profilu rekao šta misli o  kolegi Lazaru Ristovskom.

Radoš Bajić danas je objavom na Instagramu rekao šta misli o kolegi Lazaru Ristovskom, baš dva dana nakon što je Filmski centar Srbije objavio koji filmovi će dobiti novac.
Da podsetimo, novac od Filmskog centra Srbije dobila su četiri filma, a najviše novca je dobila produkcijska kuća Lazara Ristovskog.
Komisija je odbila 35 filmova među kojima je i projekat Radoša Bajića, „Čuvar ikone Svetog Đorđa“, priča o problemima života u delovima Srbije koji su pored administrativne linije Kosova.

„On iz Ravnog Sela, ja iz moje Medveđe. Hodamo i jedemo šta se našlo. On grize jabuku, ja parče kifle, pa razmenjujemo kao braća. Sve to pre pola veka, na beogradskom asfaltu ispred Skupštine. … Nas dvojica, čisti, mladi, i visoki kao jablanovi, studenti glume i najbolji drugovi. Noć, dan bez prestanka, uvek i svuda zajedno. Vreme oskudnosti i siromaštva, ali i idilična priča o večnom zavetu, o drugarstvu, časti i poštenju… Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo, u pohlepu i gramzivost, u bahatost i otklon od svake normalnosti… To više nije čovek koga sam poznavao, čijim uspesima sam se radovao, sa kojim sam delio snove i prelepu mladost… Gde je nestao moj najbolji drug koji bi danas da nikome ne da ni zalogaj čak ni meni? Koji bi sve za sebe? Bože Svevišnji, ako nam uzimaš snagu, sačuvaj nam dušu, obraz i čast…“, napisao je glumac opis uz fotografiju njih dvojice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari