harry's bar i harry's dolci venecijaFoto: Eddy Buttarelli/REDA&CO/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Arigo Ćiprijani, devedesetdvogodišnji vlasnik Harry’s bara u Veneciji i sin njegovog osnivača, tuži opštinu i lučku upravu zbog talasa koje uzrokuju motorni brodovi.

Kap koja je prelila čašu bila je odbijanje da se postavi neka vrsta lukobrana da se zaštiti bar u koji du dolazili i Ernest Hemingvej i Čarli Čaplin.

Ovaj bar ujedno je i mesto gde je izumljen koktel belini, a u njega je svraćao i Orson Vels, prenosi Jutarnji.hr.

Ćiprijani tvrdi da brodovi koji jure duž kanala ometaju goste na terasi njegovog drugog venecijanskog lokala, Harry’s Dolci.

Zato je odlučio da pokrene ovaj pravni postupak, što je potez bez presedana koji će verovatno podstaći i dalje slične slučajeve.

Vlasnik čuvenog bara u koji su svraćali Hemingvej i Čaplin tuži opštinu jer mu brodovi zapljuskuju goste vodom 1
Foto: Marco Sabadin / AFP / Profimedia

Njegova tužba nadovezuje se na niz žalbi udruženja i građana koji već godinama unazad traže način da se ograniči kretanje brodova u Veneciji.

„Sve češće oni koji sede u baru Harry’s Dolci imaju mokre noge zbog talasa koje uzrokuju brodovi ne poštujući ograničenja brzine“, rekao je Ćiprijani za Corriere della Sera.

Iz opštine su rekli da razumeju žalbe i da rade na rešavanju problema, odnosno da će unaprediti postojeći sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari