barak obamaFoto: EPA-EFE/ALEXANDER BELTES

 

Barak Obama, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država i sadašnji producent, nastavio je svoju tradiciju objavljivanja omiljenih filmova.

Već nekoliko godina zaredom, Barak Obama na kraju godine kaže koji filmovi su mu se najviše dopali i ova godina nije izuzetak.

Tako je predstavio 13 filmova iz 2023. koji su mu se posebno svideli, ali jedan detalj zasmetao je brojnim filmskim entuzijastima širom sveta, piše Index.hr.

Na listi se, naime, nije našao megahit Barbie i čini se da je Obama tim potezom javno odabrao stranu u takozvanom Barbenhajmer ratu.

Reč je, naravno, o borbi za gledanost između dva najveća filmska hita godine – Barbi Grete Gervig i Nolanovog Openhajmera.

„Ranije tokom godine, reditelji i glumci išli su na štrajk kako bi se izborili za bolje uslove i zaštite. To je dovelo do važnih promena koji će transformisati industriju nabolje“, napisao je Obama na Instagramu.

„Evo nekih filmova koji oslikavaju njihov mukotrpan rad prethodne godine, uključujući i filmove Rustin, American Symphony i Leave the World Behind koje smo ponosno objavili kroz Higher Ground Media“, dodao je on.

Barak Obama je veliki ljubitelj filmova

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Pitao je pratioce da li je propustio neki film, a kasnije je dodao napomenu da je odgledao i film The Color Purple, koji ga je oduševio i koji je dodao na listu.

Na njegovoj listi našli su se filmovi Leave the World Behind, Rustin, American Symphony, The Holdovers, Blackberry, American Fiction, Anatomy of a Fall, Monster, Past Lives, Air, Polite Society i A Thousand And One.

Podsetimo, otkad je prestao da obavlja funkciju predsednika, Barak Obama je producirao nekoliko filmova pod etiketom Higher Ground.

Neki od najvećih hitova s njegovim potpisom su Netfliksova drama Fatherhood s Kevinom Hartom i Worth s Majklom Kitonom u glavnoj ulozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari