barbarelaFoto: Marianne Productions - Dino de Laurentiis Cinematografica / Christophel Collection / Profimedia

Film Barbarela sa Sidni Svini polako dobija oblik, jer je Edgar Rajt u pregovorima da preuzme rediteljsku dužnost, a Džejn Goldman i Hani Ros za pisanje scenarija.

Prvobitna Barbarela ima kultni status, iako nije bila obožavana po izlasku, a o novoj verziji se priča već dugo, te je ovo dobra vest za fanove.

Edgar Rajt je najpoznatiji po filmovima Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Last Night in Soho, Scott Pilgrim vs. the World i Baby Driver.

On je već izabran za reditelja filma The Running Man sa Glenom Pauelom, što će biti nova verzija ostvarenja iz 1987. godine sa Arnoldom Švarcenegerom, na osnovu romana Stivena Kinga.

Sidni Svini tako nastavlja svoj dobar odnos sa kućom Sony Pictures, nakon filmova Anyone but You i Madam Web, iako ovaj drugi uopšte nije dobro prošao.

„Za mene je taj film cigla koja mi je omogućila izgradnju odnosa sa Sonijem. Bez toga ne bih imala odnos sa ljudima koji tamo donose odluke. Sve u karijeri radim ne samo zbog priče, nego kao stratešku poslovnu odluku. Zbog Madame Web sa dobila Anyone but You, a sada i film Barbarela.“

Svini je prvi put potvrdila da je povezana sa ovim projektom u oktobru 2022 godine, kada je na svom Instagramu podelila sliku te junakinje, uz natpis „Vreme za spasavanje univerzuma“.

Prva Barbarela bila je Džejn Fonda

Film Barbarela sa Džejn Fondom snimljen je 1968 godine kao adaptacija strip serijala francuskog autora Žan-Klod Foresta.

Ostvarenje o heroini koja putuje kroz svemir nije prošlo najbolje na blagajnama, ali je kasnije steklo kultni status i smatra se jednom od najčuvenijih rola Džejn Fonde.

Nekoliko pokušaja snimanja nove verzije nije uspelo, a Fonda je 2023. rekla: „Brinem oko toga šta će biti“.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari