Bela Palanka se u najboljem svetlu predstavila na ‘’Beogradskom manifestu’’ 1

Opština Bela Palanka je na najvećem regionalnom porodičnom festivalu ’’Beogradski manifest’’ u Beogradu predstavila svoje turističke potencijale i prirodna bogatstva a prezentacija je održana na glavnoj bini.

Posetiocima manifesta predstavljene su belopalanačke tradicionalne manifestacije: ’’Dani banice’’, ’’Dani igre’’ i ’’Festival omladinskih scena’’ (FOS).

Prisutni na prezentaciji probali su belopalančke brendove, banicu i papriku vrtku, a zvanične maskote manifestacije ’’Dani banice’’ Baničko i Banička bili su najveća atrakcija na manifestu.

Opštini Bela Palanka bilo je ovo treće pojavljivanje na festivalu ujedno i najuspešnije.

“Ovo je jedna od najuspešnih prezentacija Bele Palanke na jednom sajmu jer je okupila veliki broj posetilaca koji žele da se upoznaju sa turističkom ponudom našeg mesta tako da je Manifest bio izuzetna prilika da privučemo još veći broj turista u Belu Palanku. Turizam je ogromna šansa naše opštine, a bez dobre promocije i pojavljivanja na ovakvim manifestacijama nema ni napretka u turizmu. Velika posećenost koja se očekuje ove godine tokom Dana banice je rezultat izuzetne promocije u Srbiji i van nje’’,kaže predsednik opštine Goran Miljković.

Sva tri dana Manifesta, Turistička organizacija Bele Palanke promovisala je svoju turističku ponudu i kulturno- istorijsko nasleđe.

“Drago mi je da smo ponovo na Beogradskom manifestu gde promovišemo turističke potencijale našeg mesta i manifestacije, a pre svega manifestaciju ’’Dani banice’’. Postoji veliko interesovanje turista iz cele Srbije za ovu manifestaciju a imaćemo ove godine i goste iz Vojvodine,’’kaže Miloš Lilić, direktor Turističke organizacije Bele Palanke.

Na ovoj manifestaciji  više do 60 opština i gradova predstavilo je svoju turističku ponudu, lepote svoga kraja ali i manifestacije koje se organizuju.

Najveći regionalni porodični festival manifestacija okupio je do sada najveći broj posetilaca i svi oni su mogli da se upoznaju sa lepotama Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari