Beldoks eho u Kladovu 1Foto: Biblioteka Centar za kulturu Kladovo

Deo dokumentarnih filmskih ostvarenja prikazanih na jubilarnom, 15. Beldoks festival održanom proletos u Beogradu, u okviru turneje ovog festivala pod nazivom Beldoks eho biće prikazan u Kladovu.

Ovogodišnjom turnejom Beldoks festivala obuhvaćeno je i Kladovo u kome će biti prikazano pet dokumentranih filmova iz zvanične selekcije festivala.

-U ponedeljak 10. i utorak 11. oktobra biće prikazana prva dva dokumentarna filma: The New Gospel i Outside. Sledeća projekcija je 13. oktobra i to je film The Mole, a preostala dva Raise the Bar i Self Portrait, planirana su za 17. odnosno 19. oktobar . kaže direktorka Biblioteke “Centra za kulturu” Kladovo Žaklina Nikolić.

Projekcije koje su besplatne počinju u 18 sati, a ovi dokumentarni filmovi biće prikazivani u galeriji ili velikoj sali Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

Beldoks eho u Kladovu uz Biblioteku omogućili su još Udruženje građana “Metronom” i lokalna samouprava.

Inače, Kladovo je jedno od više od 20 naselja u Srbiji u kojima se prikazuje jedan deo aktuelne zvanične selekcije Beldoksa, te publika u ovim mestima ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari