Bend Kruz Roudi 4. avgusta premijerno svira u Beogradu na Zidiću DOB 1Foto: Promo

 

U okviru Koncerata na Zidiću, u petak 4. avgusta u 20 časova, na Platou Milana Mladenovića nastupiće bend Kruz Roudi.

Kruz Roudi na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk sa indi i fank elementima.

Bend je osnovan krajem 2021, a koncertno je aktivan od jeseni prošle godine. Iza sebe ima debi singl „Repriza“, kao i upravo objavljenu pesmu „Sve kruži”, drugi singl sa predstojećeg istoimenog albuma prvenca, čije objavljivanje za izdavačku kuću Lampshade Media očekujemo u jesen ove godine.

Sastav čine tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – koji su u studiju i na bini u savršenoj harmoniji.

Autentičnost i dinamiku standardnoj gitara/bubanj/bass postavi dodaje spoj tri vokala, koji se međusobno prate, nadopunjuju i doprinose finoj atmosferičnosti i melodičnosti kao glavnim odlikama njihovog zvuka.

Roudiji u „šteku“ imaju pripremljen album prvenac, koji se za sada može čuti samo uživo, a koji će u predstojećem periodu izlaziti sukcesivno, singl po singl, za izdavačku kuću Lampshade Media.

Predstojeći album „isprobali“ su u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Senti, binu su do sada delili sa bendovima Lufthansa (MK), Harakiri (MK), Northern Revival, Direct Drive, Uroš i Nejaki, Jolly Little Bunch, Echo Spiritus i drugim, a dosadašnji utisci pokazuju da je zvuk benda prijemčiv najrazličitijim senzibilitetima publike.

Tome svedoči i najveći broj glasova publike na događaju u organizaciji Novosadske Alternative, kojim su zavredili nastup na predstojećem festivalu „Veštičarenje“ u Novom Sadu.

„Uzbuđeni smo povodom svega što smo do sada uradili i svega što tek predstoji, kao i što će baš Koncert na Zidiću Doma omladine biti naš prvi nastup u Beogradu. Sviraćemo pesme sa predstojećeg albuma i želimo da pružimo najbolju svirku do sada!“, poručuju momci iz benda Kruz Roudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari