Beograd je Džejms Din – uvek je voleo da živi kao da će sutra umreti

Glumica Dragana Varagić za Danas o solidarnosti, glavnom gradu, glumi, političkom opismenjavanju, podršci Ujedinjenima protiv kovida

Ostavite komentar


  1. Postoje metropole u svakom smislu te reci. Postoji palanke koje su, nikavsi iz blata, za vrlo kratko vreme prenaseljene i pretrpane gradjevinama gde bi ti prenaseljeni trebalo da koegzistiraju jedni sa drugima – e, to je Beograd.

  2. Beograd je pre rata imao manje stanovnika ,novih stambenih objekata i tržnica a isti broj pozorišta ,galerija i objekata namenjenih kulturi i bio je kulturna metropola. Danas ima prošlost ukaljanu ratom i primitivnom i destruktivnom politikom koja se vodila sa njegove teritorije i u ime i njegovih gradjana koje su ti isti političari posmatri kao prepreku za svoje palanačke apetite . Grad se povukao ,gradjani su nestali a Beograd je postao prenaseljena palanka sujetnih,svadljivih,ratobornih,nekulturnih koje nema ko više da obuzda i kultiviše.

  3. Nju vejv Grupa Nemirne Bebe iz Panceva (1981-84), koju smo ortak i ja osnovali, ozbiljno je planirala da snimi spot sa Draganom, a potom je angazuje, a da nju o tome nikada nismo obavestili.
    Ne secam se na cemu smo temeljili naum, narocito odlucnost, mada ideju nismo sproveli u delo samo zbog odlaska u vojsku.
    Definitivno nije zbog uloge u Varljivom letu, jer je film snimljen po raspustanju grupe, ali u to vreme nama je izgledalo gotovo sve izvodljivo.
    Veliki pozdrav Dragani.

  4. Ne bih se složio. Beograd je više kao oličenje srpskog političara, živi kao da će Srbija sutra da umre. On ima rezervni položaj.

  5. Ne bih rekao. Nije Djems Din, vec je nekada raskasabljena kasaba trudom svih tadasnjih i ondasnjih Jugoslovena, jedno vrme bila metropola, a sada je ponovo na putu da posten ovaj put mentalna kasaba mnogim cinjenjima kao sto je neprekidna izmena naziva ulica na primer.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.