„Beogradska pozorišta nisu mesta u kojima živi sloboda“

Povodom premijere svoje najnovije predstave "Pad" reditelj Kokan Mladenović govori za Danas o vlasti, opoziciji, žrtvama, pobuni u Narodnom pozorištu i o (ne)slobodama u teatru

Ostavite komentar


  1. Šta želi Kokan da kaže s tom izjavom,nesreće su se uvek dešavale.Niko neželi tako nešto da se desi.Valjda će pravosudni organi to da razreše.

    1. Сретене-Несретене!
      Прво: да ли сте Ви и господин Младеновић неки род ил’помозбог, или интимуси те му се Ви обраћате са његовим личним именом?
      Друго: господин Младеновић није дао изјаву (то даје Ваш Врховни Командант), већ је режирао позоришну представу те је потом исту коментарисао!
      Треће: господин Младеновић је детаљно описао трагичну судбину наших радника, а посебно небезбедност на раду!

      Имате ли примедби на рад и говор господина Младеновића или на нашу страшну стварност и безосећајност одговорних, па и врховних политичара… Ако немате – а што се јављате?

      Поштовање господину Младеновићу!
      Зоран
      П.С.: Е, да – чекали смо и до сада да правосудни органи то разреше – па ништа од тога! Ви чекајте и даље…

      1. Gopodine HT, imajte na umu da većina građana Srbije ne živi u krugu dvojke, da nisu otuđeni jedni od drugih pa da trebaju da se vivkaju za svako malo. Ja živim u Nišu, gde je u upotrebi 2 (dva) padeža Srpskog jezika i književnosti, gde se i u međusobnom razgovoru koristi treće lice množine (za sebe naravno), a onaj ko je uvređen što ga neko ne vivka nek ostane uvređen. Što se tiče g. Kokana Mladenovića, gledao sam par predstava u Šapcu i ne vidim povod da neko ovako komentariše slobodu jednog od najboljih pozorišnih reditelja, da li se to nekome sviđa ili ne to je subjektivno mišljenje, ali samo povod sadržine same prestave (protiv trenutne vlasti) ne mora da znači da o tome treba da se ovako naveliko polemiše. G. Kokan Mladenović ima toliko vrsnih predstava, ali se o njima ne priča zato što su to predstave za publiku, a ne naručene za pojedinačnu i jednokratnu upotrebu.

  2. Ali vi govorite i o tome i evo mi upravo to čitamo. Ne vidim da ne postoji sloboda, jer da je tako ja sada ne bih čitao ovaj tekst.

    1. Ne znam, Miki, da li stvarno ne shvatate – reč je o tome da su državni mediji sasvim zatvoreni za Mladenovića i slična mišljenja, i tek nekoliko privatnih medija prenose ovo što vi čitate.

    2. Zar stvarno poredite Danas se štampom u Srbiji? Ili se pravite ludi ili mislite da i njega treba ukinuti.

  3. Sjajan tekst a oni koji negoduju upravo su ti zbog koga je stanje ovako kako jeste , mozda mi to ipak i zasluzujemo. Ako neki narod u vecini velica osudjene ratne zlocince , profitere i ostale kvazi patriote onda mu je tu i mesto

    1. Ljudi koje ne potresaju leševi u okolini Kladova, Batajnice, Srebrenica, dečaci iz Pande, ukradene bebe? Ko smo mi? Pitamo li se bilo kada, jednom u životu? Ne pitamo se, pa nikada nećemo naći ni odgovore, odgovore bez kojih se nikada pomeriti nećemo.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.