Pretprodaja ulaznica za festival Dis-patch, koji počinje 11. oktobra programom Her Voice u beogradskom Kulturnom centru Rex, počela je juče u Bilet servisu, a organizatori su ponudili i mogućnost specijalne povlašćene cene kompleta karata, uz kupovinu ulaznice za koncert Animal Collectiv, koji će biti održan 19. oktobra u beogradskom SKC.

Cena kompleta karata je 2.500 dinara, a obuhvata oko 20 nastupa (koncerata), dok se cene pojedinačnih ulaznica kreću od 200 do 800 dinara. Kompleti se mogu kupiti 6. oktobra u Rexu, za kada je zakazan besplatni „press koncert“ beogradskog trija Eruption, od 19 sati. Eruption čine Ivana Grahovac – violončelo, Manja Ristić- violina i Rastko Lazić- elektronika.

Kao najistaknutije zvezde muzičkog programa ovogodišnjeg Dis-patch festivala, organizatori su najavili Deadbeat, kanadskog dab-tehno producenta koji je upravo objavio novi album za Wagon Repair, zatim legendarni proto-post-rok projekat Pan American, koji će u Beogradu biti predstavljen kao duo Marka Nelsona (Pan Am, Labradford) i bubnjara Stevena Heša, a zatim i ol-star duo Angel, koji čine polovina sastava Pan Sonic (Ilpo Vaisainen) i Dirk Drešelhaus, poznatiji kao Schneider/Šnajder TM. Klupski deo programa, pored Deadbeata, prvi put u Beogradu činiće i berlinska etiekta Chain Reaction sa živim nastupom projekta Substance, kao i sve aktuelniji kontinentalni dubstepper – 2562.

Specijalni program obuhvata, između ostalog, Totally Wired (posvećen magiji analognih sintisajzera) i prezentaciju i razmenu sa Todays Art festivalom iz Haga. Dečiji program, Kid’s-patch, koji je prvi put organizovan, već je popunio kapaciete za radionice sa najmlađima, a prijavljivanje za Ableton Live radionicu otvoreno je još nekoliko dana, dok je konkurs za domaće producente otvoren do 10. oktobra. Ranije najavljeni program Sonic Wargame otkazan je iz tehničkih razloga i biće realizovan tokom 2009. godine.

Dis-patch u Zrenjaninu

U nedelju, 05. oktobra, u zrenjaninskom klubu Klupče  Maratonskim partijem biće prezentovan jedan od najinteresantnijih muzičkih festivala u Srbiji. Dis-patch promo party u Klupčetu prilika je da se vidi raznovrstan i nesvakidašnji program! Ulaz na ovaj parti biće besplatan, a posetioce očekuje program koji priređuje šest umetnika, predstavnika Dis-patch festivala. Program počinje u popodnevnim satima izložbom Nebojše Cvetkovića (Studiopure). Reč je o plakatima i flajerima ranijih Dis-patch festivala. Zajedno sa izložbom ići će i prezentacija festivala (umetnički direktor). Organizatori kažu da im je cilj da svojom mini turnejom po Evropi, regionu i nekoliko gradova u Srbiji i Vojvodini, predstave svoje aktivnosti i izvan Beograda, a publiku animiraju da eventualno poseti glavni grad tokom trajanja festivala. Line up Dis-patch promo partija čine „izabrane snage domaće scene koji blisko sarađuju sa festivalom tokom poslednjih godina, i dosad su nastupali kroz njegov program – Lukatoyboy, WoO, Izvanredni Bob, Piece of Sh.., Haritmia i DJ Moodswinger/BGYSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari