Beti Đorđević na Nišvilu uručena nagrada za životno delo 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Džez i soul pevačici Beti Đorđević uručena je nagrade za životno delo u Gradskoj kući u Nišu, a koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima.

Kako prenose Južne vesti, ona je rekla da je ovakvo priznanje nešto što joj se nije dešavalo često u životu i istakla da će se posetiocima festivala odužiti pesmom u četvrtak, 11. avgusta.

Još marta ove godine je objavljeno da će nagrada Nišvila za životno delo otići u ruke Beti Đorđević, koja je na džez sceni pet decenija. Ona će u četvrtak otvoriti glavni program festivala, a danas joj je gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila nagradu.

„Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno“, istakla je pevačica.

Beti Đorđević objavila je desetak singlova, dva albuma i jedan kompilacijski album, a Rambo Amadeus za nju je napisao pesmu “Nema te”, koje su zajedno izveli na Beoviziji 2018. godine. Najpoznatija je po veikom hitu „Počnimo ljubav iz početka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari