better call saulFoto: Rob Latour for AMC Networks / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serija Better Call Saul je ostala bez ijednog jedinog Emija, nakon šest sezona i 53 nominacije, uključujući i sedam za najbolju dramsku seriju.

Na sinoć održanoj dodeli Emi nagrada, serija Better Call Saul nije osvojila nijedan, iako je bila nominovana u sedam kategorija.

Te nominacije uključivale su najbolju dramu, najboljeg glavnog glumca (Bob Odenkirk), najbolju sporednu glumicu (Ria Sihorn), kao i najbolji scenario za epizode Point and Shoot i Saul Gone.

Uprkos tome što je dobijala visoke ocene i kritičara i gledalaca, ova serija nije uspela da ponovi uspeh serije Breaking Bad, čiji je spinof.

Ona je osvojila 16 Emija od 58 nominacija, među kojima su oni za najbolju dramu, glavnu ulogu za Brajan Krenstona, sporednu za Arona Pola i Anu Gan.

Better Call Saul ima 6 sezona i ukupno 63 epizode

Od tvoraca Vinsa Giligana i Pitera Gulda, prikvel je pratio prevaranta Džimija Mekgila koji se transformiše iz neuspelog advokata u ozgloglašenog Sola Gudmena.

Ria Sihorn tumačila je Kim Veksler, lik koji se prvi put pojavljuje u ovoj seriji, Džimijevu koleginicu i partnerku.

Osim Odenkirka i Sihorn, u seriji su glumili i Džonatan Benks, Patrik Fabijan, Majkl Mando, Toni Dalton i Đankarlo Esposito.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari