Prva dama Francuske Karla Bruni (43) nije se pojavila na otvaranju Kanskog festivala, čime je svakako razočarala brojne novinare koji su je očekivali na premijeri Vudi Alenovog filma „Ponoć u Parizu“.


„Sanjala sam da se pojavim na crvenom tepihu. Žao mi je ali iz ličnih ali i profesionalnih razloga ne mogu da dođem“, rekla je Brunijeva za RTL.

Ona je imala manju rolu u Alenovom filmu, koji je prikazan van takmičarske konkurencije, a inače je poslednjih nedelja na meti žute štampe koja pretresa glasine da je Brunijeva u drugom stanju.

U Vudi Alenovoj romantičnoj komediji Karla Bruni, rođena u Italiji, glumi vodiča u muzeju. To je prva uloga u filmu za ovog bivšeg supermodela, koja je potom postala pevačica, a od 2007. godine supruga francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija. Glavne uloge u „Ponoći u Parizu“ imaju Oven Vilson i Rejčel Mekadams.

„Volela bih da budem ponovo deo tima, da vidim glumce i budem pored Vudija Alena, iako je moja uloga veoma mala“, rekla je Brunijeva za RTL.

Inače, ovo je Vudi Alenov povratak u Kan posle devet godina od kako je njegov „Kraj Holivudu“ takođe otvorio ovaj prestižni festival. Sam Vudi Alen je, u jednom od intervjua, demantovao pisanje francuske štampe da je Brunijevoj trebalo „milion ponavljanja“ kako bi svoje scene uradila kako treba.

„Moja žena i ja smo bili na ručku sa Sarkozijevima, pre godinu i po dana i tada sam je prvi put video. Bila je izuzetno lepa, draga i šarmantna. Ponudio sam joj manju ulogu i ona je pristala. Sve scene koje sam napisao za nju su u filmu i ona ih je dobro odigrala. Bilo je prijatno raditi sa njom“, rekao je Alen.

O smrti Lejdi Di

Najviše pažnje na Kanskom festivalu izaziva dokumentarac o smrti princeze Dajane „Nezakonito ubistvo“, kojeg su uradili Kit Alen i Mohamed Fajed. Kit Alen je glumac i, inače, otac pop zvezde Lili Alen, dok je Mohamed otac Dodija Fajeda koji je nastradao u kolima sa britanskom princezom.

Film je već uzbudio javnost u Velikoj Britaniji zbog prikazivanja šokantne fotografije tela Lejdi Di u smrskanom mercedesu u pariskom tunelu, gde je poginula 1997. godine bežeći od paparaca. Reč je o crno-beloj fotografiji na kojoj se jasno vidi Dajanina plava kosa, a koja nikada ranije nije prikazana britanskoj javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari