Bilja KrstićFoto: Marija Mladjen/ATAImages

Bilja Krstić i Bistrik orkestar održaće koncert u Kolumbiji 11. oktobar u Teatru Mayor, pod nazivom „The Spirit of the Balkans“.

Tim povodom, upitali smo našu muzičarku, šta čita, sluša i gleda ovih dana dok priprema nastup u pozorištu u Bogoti. Evo njenih odgovora.

ČITAM

Trenutno čitam veoma zanimljivu knjigu “Beograd kroz ključaonice 100 kuća”, u izdanju IK Laguna, kojom nas autor Nenad Novak Stefanović vodi u šetnju kroz prošlost. Divne priče o Beogradu iz raznih perioda su priče o domovima naučnika, umetnika, lekara… To su priče o bibliotekama, beogradskim hotelima, radnjama, ustanovama kulture…

“Malo poznate činjenice o građevinama“ pored kojih prolazimo svakodnevno. Divna je knjiga.

SLUŠAM

Poslednjih meseci dosta slušam muziku Južne Amerike, posebno Kolumbije. Sa Bistrikom ću ovog oktobra gostovati u Bogoti i pevaću sa njihovom cuvenim harfistom koji se zove Jahir Rivera dve njihove pesme. Preporučila bih vam jednu, prelepu ljubavnu pesmu Como No Voy A decrir u izvođenju Anhelike Hajms (Angelica Jaimes).

Ova pesma ima puno verzija, a u originalu je peva venecuelanski pevač Luis Silva.

GLEDAM

Film “Fly Me to the Moon“, a u pitanju je američka romantična komedija-drama iz ove godine, koju je režirao Greg Berlanti. Odlična je glumačka ekipa – u glavnim ulogama su Skarlet Johanson, koja je u filmu stručnjak za marketing, a Čening Tejtum igra direktora lansiranja u ageniciji NASA. Radnja se odvija u kontekstu misije Apollo 11.

Film je dobio mešovite kritike, pohvaljeni su glumci (glavne uloge). Preporuku za ovaj film sam dobila od druga i preporučujem dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari