Bio je dečji glumac, napravio pauzu od glume, a sad je zvezda hit serije 1Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Prošli je samo nekoliko dana otkako je na Netfliksu izašla serija The Night Agent, a ona je brzo privukla puno pažnje i trenutno je najgledanija serija na engleskom jeziku na ovom striming servisu.

Akciona serija koju je kreirao Šon Rajan prema istoimenom romanu Metjua Kvirka prati agenta FBI-ja Pitera Saterlenda koji radi kao noćni telefonski operater za hitne slučajeve u Beloj kući, piše Index.hr.

Kasnije, prateći liniju za hitne pozive, agent FBI-ja odgovori na poziv kojim se uplete u smrtonosnu urotu povezanu s krticom u Beloj kući.

Glavnu ulogu u seriji ima Gabrijel Baso, 28-godišnji američki glumac koji je vrlo brzo privukao pažnju publike, pogotovo ženske. U nedavnom intervjuu za magazin People otkrio je zbog čega je prihvatio ulogu.

„Ono zbog čega sam odlučio da prihvatim ulogu bio je razgovor sa Šonom, a ispričao mi je koliko realno to želi prikazati. Ne volim kada je nasilje na neki način romantizovano, stoga mi je drago što je njegova vizija serije bila ovakva“, rekao je Gabrijel.

Kaže da nije čitao roman po kojem je snimljena serija: „Rečeno mi je da ne smem jer je dosta drugačije. Samo mi je rečeno da uzmem scenario kad stigne“.

Basso kaže da su scenaristi u seriji hteli da stave fokus na likove.

„Puno su više naglašeni glumci i ono što oni prolaze, kako situacija utiče na njih, za razliku od sveobuhvatne vrste slobode koju je Kvirk verovatno imao u romanu“, kaže glumac.

Što se tiče uloge agenta Pitera, Baso nije želeo da se njegov lik oseća kao „superheroj“ i puno je o tome razgovarao s kreatorom serije.
Hteo je, kaže, da bude stvaran i ličan koliko je mogao.

„Mislim da je za Šona i mene velika stvar što je Piter ostao stvarna osoba tokom cile serije, a nije postao superjunak i što ništa nije moglo uticati na njega i promeniti ga“, kaže. Većinu vratolomija u seriji snimio je sam.

 

„Ja sam se borio u scenama, ali kada bi se svelo na neke jako zahtevne stvari, onda je uskočio kaskader. To je bilo uglavnom u vezi sa padanjem“, kaže Gabrijel.

Gluma mu nije strana. Karijeru je započeo kao dečja zvezda 2007. s manjim ulogama u filmovima. Od 2010. do 2013. imao je stalnu ulogu u seriji The Big C, a onda je 2011. glumio u naučnofantastičnom trileru Super 8.

Jedno vreme pauzirao je s glumačkom karijerom, ali se 2020. vratio nakon nagovora prijatelja. On ga je spojio s agentima.

„Kada sam se susreo sa svojim sadašnjim agentima, rekli su mi da nemaju nameru da me zastupaju jer je prošlo sedam godina otkako sam poslednji put nešto snimio. Nisu mogli da znaju mogu li još uvik da glumim ili ne, no dogovorili su mi sastanak s Karmen Kubom, direktorkom kastinga za Hillbilly Elegy. To je bio moj povratak i nakon toga je sve krenulo kao lavina“, ispričao je.

Jednog dana, otkrio je, voleo bi da režira. Tokom karijere kaže da su mu najveće glumačke inspiracije Ričard Barton i Klint Istvud. U njihovim ulogama je uvek uživao, pogotovo jer su njihovi likovi delovali toliko realno bez obzira u okolnostima u kojima su se nalazili.

 

U budućnosti bi, kaže, volio da radi s nekim od legendarnih glumaca poput Entonija Hopkinsa, Nikolasa Kejdža i Brendana Frejzera.

„Raditi s takvim legendama bilo bi prilično kul. Razgovarati s njima o poslu, samo učiti od njih. Mislim da su mlađi glumci podosta arogantni i misle da znaju više od starijih ljudi, a ja u to ne verujem. Mislim da imamo puno toga da naučim“, kaže.

Izvor: Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari