Kilijan Marfi kao Tomi Šelbi u seriji "Birmingemska banda"Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Većina će se verovatno složiti da je jedna od najpoznatijih uloga Kilijana Marfija ona Tomasa „Tomija“ Shelbija u poznatoj krimi seriji „Birmingemska banda“. Iako je sada gotovo nemoguće zamisliti da neko drugi glumi ovog lika, Marfi zapravo nije bio prvi izbor glavnog autora serije Stivena Najta.

Kako prenosi Index, Najtov prvi izbor bio je glumac Džejson Stejtam, kojeg smo gledali u filmovima poput „Transporter“, „Dve čađave dvocevke“, „Plaćenici“, „Paklene ulice“ i drugim.

„Za ovu ulogu sam razmišljao o Kilijanu i Džejsonu. Video sam se sa obojicom u Los Anđelesu kako bismo razgovarali o ulozi i odlučio sam se za Džejsona“, otkrio je u jednom intervjuu kreator serije, koji je smatrao da je Marfi odličan glumac.

Tada je objasnio i zašto se prvo odlučio za Stejtama. Najt je rekao da je bio impresioniran Stejtemovom snagom i harizmom kada ga je sreo, ali je Marfi uspeo da ga ubedi da je on pravi čovek za ulogu samo jednom porukom.

Naime, Marfi nije odustao od uloge u seriji „Birmingemska banda“, pa je Najtu poslao poruku od samo četiri reči koja mu je osigurala ulogu koja je obeležila svih šest sezona serije.

„Ne zaboravi da sam ja glumac“ (Remember I’m an actor), napisao je tada Marfi Najtu, koji nakon ove poruke više nije bio u dilemi ko bi trebalo da igra Šelbija.

Ova jednostavna poruka naglasila je Najtu da Tomi Šelbi nije samo neko koga gledamo na ekranu. Glumac koji će ga tumačiti mora da „postane“ Tomy Šelbi, a Marfi je bio spreman da se apsolutno posveti ovoj ulozi.

„Ono što on može učiniti sa sobom je neverovatno. S celim telom on postaje lik kojeg igra“, komentirao je kreator serije „Birmingemska banda“ Marfijevu glumu.

Nakon što je dobio ulogu, Marfi se ozbiljno pripremao kako bi što bolje glumio Tomija Šelbija. Glumac se jako potrudio da savlada specifičan naglasak, učio je o kulturi irskih čergara, razgovarao sa starešinama različitih klanova i učio da jaše bez sedla. Ništa od toga se nije izričito tražilo od njega, ali on je hteo da se što bolje pripremi za ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari