bitlđus 2Foto: Warner Bros. - Plan B Entertainm / Christophel Collection / Profimedia

Ovogodišnji Filmski festival u Veneciji, 81. po redu, otvoriće film Bitlđus 2 Tima Bartona, kome će to ujedno biti i svetska premijera.

U nastavku filma Bitlđus iz 1988. godine glume Majkl Kiton, Vinona Rajder, Ketrin O’Hara, Džastin Teru, Monika Beluči, Džena Ortega i Vilem Defo.

Ovo ostvarenje biće prikazano van takmičarskog programa u sredu, 28. avgusta u Sali Grande, objavljeno je u utorak.

Prošlogodišnji festival odigravao se usred štrajkova scenarista i glumaca, tako da bi novo izdanje trebalo da donose mnogo više velikih imena i glamura na crveni tepih.

Bitlđus 2 donosi dugo čekani povratak jednog od najčuvenijih likova iz filma Tima Bartona, ali takođe i potvrdu neverovatnog vizionarskog talenta i majstorske realizacije jednog od najfascinantnijih autora današnjice. Ponosni smo što ćemo biti domaćini svetske premijere ostvarenja koja ima kreativni zamah i prosto halucinatorni ritam“, rekao je Alberto Barbera, direktor festivala.

„Vrlo sam uzbuđen zbog ovog. Puno mi znači što će premijera ovog filma biti na Filmskom festivalu u Veneciji“, rekao je Tim Barton.

Barton je prethodno dobio Zlatnog lava za karijerno postignuće 2007. godine, a na festivalu je predstavio fillmove Noćna mora pre Božića i Mrtva nevesta.

Majkl Kiton je na Filmski festival u Veneciji skorije dolazio kao glumac u filmovima Pod lupom i Čovek Ptica.

Bitlđus je u međuvremenu stekao brojne obožavaoce

Bitlđus 2 predstavlja nastavak natprirodne komedije iz 1988. godine, a u njemu se tri generacije porodice Dic vraćaju u Vinter River nakon neočekivane tragedije.

Lidiju i dalje progoni Bitlđus, a sve se pogorša kada njena ćerka Astrid otkrije model grada na tavanu i otvori portal do nadgrobnog života.

A tada neko ponovo pozove Bitlđusa i, dok se nevolja priprema u oba sveta, on se vraća da i sam pogorša stvari.

Ovogodišnji Filmski festival u Veneciji održava se od 28. avgusta do 7. septembra, sa francuskom zvezdom Izabel Iper kao predsednicom žirija.

Zlatne lavove za života dostignuća dobiće Piter Vejr i Sigorni Viver, a ceo program ovogodišnjeg festivala biće predstavljen 23. jula.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari