BitlsiFoto: Circa Images / Zuma Press / Profimedia

Nakon velikog uspeha dokumentarnih filmova o Bitlsima (The Beatles) koji su emitovani prehodnih godina, ove jeseni stiže još jedan u kojem će biti analiziran njihov prodor na američko tržište u februaru 1964. godine.

Platforma Dizni Plus (Disney +) emitovaće 29. novembra dokumentarac „Bitlsi ’64“ (The Beatles ’64) koji je producirao legendarni Martin Skorseze (Scorsese), a u kojem će, osim novopronađenih snimaka iz tog doba biti uključeni i intervjui sa preostalim članovima grupe Polom Mekartnijem (Paul McCartney) i Ringom Starom (Ringo Starr), kao i razgovori sa onima na koje je „britanska invazija“ imala važan uticaj u životu, prenosi Beta.

Prema najavama objavljenim na društvenim mrežama, arhivski materijali sadrže restaurirane snimke sa prvog nastupa Bitlsa na američkoj televiziji, u emisiji Ed Saliven šou (Ed Sullivan Show), kao i 4K snimak prvog koncerta u SAD, održanog u Vašingtonu 11. februara 1964.

Film je režirao Dejvid Tedeski (David Tedeschi), video snimke je sređivao studio VingNat Films (WingNut Films), dok se zvučnim remiksovanjem i prečišćavanjem starih audio traka bavio Žil Martin (Jules Martin), sin producenta najvažnijih pesama i albuma Bitlsa Džordža Martina (George Martin).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari